Magazin > VIP
30 ogledov

Miho v centru Ljubljane napadli

miha Planet TV
Miha Kavčič je za Žurnal24 spregovoril o najhujši stvari, ki ga je doletela zaradi njegove spolne usmerjenosti.

"Presenečen sem, da je homofobija v Sloveniji prisotna tudi med izobraženimi ljudmi, na ulici, v šolah, v zdravstvu, v uspešnih podjetjih … Je pa res, da se je stanje izboljšalo,“ je za naš povedal Miha, ki ga je Slovenija spoznala v šovu Kmetija: Nov začetek.

Miha v šovu svoje istospolne usmerjenosti ni skrival. Še več. Izjavil je, da se počuti kot aktivist za pravice gejev. 25-letnik se namreč dobro zaveda, kako kruti so lahko ljudje, saj je to izkusil na lastni koži. "Na Prešernovem trgu v Ljubljani me je nenadoma nekdo udaril v obraz. Odnesel sem jo s presekano ustnico. Tudi v srednji šoli so me napadali,“ nam je razkril Miha, ki je "iz omare“ stopil pri šestnajstih letih. Več o tem lahko preberete v intervju.

Komentarjev 20
  • jons 19:54 06.november 2014.

    g. Višenhofer mogoče lahko za začetek začnete kar pri tej vaši izjavi.Govora je namreč o nestrpnosti...Verjemite mi, da boste več naredili s spoštljivim prepričevanjem kot z žaljenjem.

  • jons 19:50 06.november 2014.

    g. Višenhofer, preberite si vse svoje poste od prvega proti zadnjemu in naredite analizo, če v katerem od njih niste bili nestrpni do drugače mislečih.Kako lahko potem pričakujete, da bodo drugi strpni do vas?Sprejemanje drugačnosti žal ni ...prikaži več samo enosmeren proces.

  • lazer999 19:15 06.november 2014.

    To je normalno za ta svet... nasledna novica