Magazin > VIP
48 ogledov

Miklavž prinesel 36 tisoč evrov

Prireditev je vodila Lara Jankovič, nastopil pa je tudi Jan Plestenjak. (Foto: R Žurnal24 main
17. dobrodelni Miklavžev koncert je bil eden najbolj uspešnih doslej. Rotary klub Ljubljana je v sodelovanju z RTV in številnimi izvajalci zbral več kot 36 tisoč evrov.

11. decembra je v Plečnikovi cerkvi sv. Mihaela potekal dobrodelni koncert Rotary kluba Ljubljana. Skupaj z oglaševalci, donatorji, nastopajočimi in gledalci so zbrali skoraj 36 tisoč evrov, ki jih bodo rotarijci namenili slovenskim osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin ter Centru za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični.  

"Slovenci smo ponovno dokazali svojo humanitarno naravo, saj nam je uspelo zbrati še več sredstev kot lansko leto in to gospodarski krizi navkljub," je ob seznanitvi z izkupičkom letošnjega Miklavževega koncerta povedal aktualni predsednik Rotary kluba Ljubljana Vladimir Pezdirc.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na letošnji razpis za dodelitev finančne pomoči Rotary kluba Ljubljana se je prijavilo 20 osnovnih šol iz različnih slovenskih krajev, ki so opozorile na socialno stisko svojih učencev. Več kot 100 osnovnošolcem bodo rotarijci tako omogočili nakup šolskih potrebščin, kritje stroškov malice in kosila, nekateri pa se bodo lahko prvič udeležili šole v naravi ter šolskih ekskurzij.

 

 

Letošnji Miklavžev koncert je bil zelo poseben tudi zato, ker je prvič v svoji 17-letni zgodovini potekal v mistični Plečnikovi cerkvi sv. Mihaela v Črni vasi na Ljubljanskem barju.

Letošnji Miklavžev koncert je bil zelo poseben tudi zato, ker je prvič v svoji 17-letni zgodovini potekal v mistični Plečnikovi cerkvi sv. Mihaela v Črni vasi na Ljubljanskem barju.

Urednik za resno glasbo in balet na TV Slovenija Daniel Celarec je režisersko vlogo zaupal Samu Milavcu, ki je uresničil scenaristične zamisli Tomaža Letnarja.

Pester kulturni program, na katerem so nastopili priznani slovenski glasbeni ustvarjalci, kot so Branko Robinšak, Jan Plestenjak, Irena Preda, Anika Horvat, Helena Blagne in mnogi drugi, pa je spretno povezovala Lara Jankovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.