Magazin > VIP
46381 ogledov

Milena Zupančič za las ušla Metodu Trobcu

Milena Zupančič Youtube
Svojo zgodbo je povedala v igrano-dokumentarni seriji Inhumanum - Umori na Slovenskem.

Sinoči so na TV SLO1 začeli predvajati igrano-dokumentarno serijo Inhumanum - Umori na Slovenskem, v kateri se bodo ukvarjali z vprašanjem, "kaj privede človeka, da zagreši takšno nečloveško dejanje, torej da se znese nad sočlovekom na tako okruten način, toliko okrutnejši, kolikor bolj se zdi, da je bila žrtev nemočna in nedolžna, ter kako silovita morajo biti čustva storilca, da ga od dejanja ne odvrne niti usmiljenje do žrtve niti misel na morebitno več desetletij trajajočo zaporno kazen".

Začeli so z zgodbo Metoda Trobca, serijskega morilca, ki je bil obsojen za umor petih žensk. Snidenje z njim je opisala tudi igralka Milena Zupančič, ki ga je spoznala v trgovini, v kateri je delal. "V tistem času sem bila v Mestnem gledališču in smo imeli gostovanje v Radovljici, ki je blizu mojega doma oziroma kraja, kjer smo zidali hišo. Grem v Metalko, tam je bil en zelo ljubezniv, vljuden, prijazen prodajalec. Mlajši moški, ki mi je vse lepo zavil," je razkrila Zupančičeva. Prodajalcu je razložila, da bodo po okna prišli jutri njeni sodelavci, nakar ji je Trobec ponudil, da ji bo stvari brezplačno po službi pripeljal s kombijem. "Pridite sem in bova midva to peljala," ji je rekel.

Igralkini sodelavci so postali sumničavi. Našo igralko so posvarili, da ji bo zagotovo veliko zaračunal, čeprav je obljubil, da ne bo. Na srečo so Mileno prepričali, da ponudbo zavrne, kar je tudi storila. Vrnila se je v trgovino in se zlagala, da popoldne nima časa in da pridejo po stvari naslednji dan. 

Nekaj dni pozneje pa je Milena fotografijo Trobca zagledala v časniku. "In je pisalo, da je toliko in toliko žensk s kombijem odvažal na svojo kmetijo in jih ubil ter zažgal v krušni peči."

 

Komentarjev 7
  • robi2107 21:09 20.januar 2023.

    Je obstajal en bend z imenom Trobčeve krušne peći. Je bil Trobec celebrity une cajte.

  • Kmodri 16:39 20.januar 2023.

    Me kar zmrazi, ko slišim tako nogico.

  • lojs 15:42 20.januar 2023.

    inšpektor vrenko, brenko bo vse raziskal ... malo se poskušam spraviti v to dogajanje oz. zgodbo, ampak mislim, da je skoraj malo prekratek čas od tega srečanja, pa do info. da je storilec toliko žensk pokuril ... malo več je ...prikaži več pa že moglo bit ... tele kriminalke te marsikaj naučijo glede človekove psihe oz. karakterjev ... če so dobro narejene ... po drugem nadaljevanju mora človek spregledat kriminalca, ni pa nujno