Magazin > VIP
7405 ogledov

Mirca ni več: Nemčija ovita v črnino

Mirco Nontschew Profimedia
Eden največjih komikov Nemčije, Mirco Nontschew, je za vedno zaprl oči.

Nemčijo je konec tedna pretresla vest, da je umrl 52-letni komik Mirco Nontschew, ki že od devetdesetih let spada med največja imena njihovega šovbiznisa. Sodeloval je v številnih znanih projektih, med drugim tudi v oddaji "RTL Samstag Nacht", vlogo pa je imel tudi v priljubljenem filmu "7 Zwerge – Männer allein im Wald". Občinstvo je v smeh spravljal s svojimi grimasami in posnemanjem zvokov. 

Berlinčan, ki je dočakal le 52 let, je za seboj pustil dve hčerki. Vzrok smrti še ni znan, mediji pa poročajo, da ne gre za samomor, prav tako ni dokazov, da je njegovo smrt zakrivila druga oseba. 

Njegove posmrtne ostane so v petek našli v večstanovanjski hiši. Ker se nekaj dni ni oglasil družinskim članom, jih je zaskrbelo in poklicali so reševalce. V stanovanje so nato vdrli gasilci. 

Komik Michael Bully Herbig, ki je z Mircom večkrat sodeloval, ja ob njegovi smrti zapisal: "Ljudi si osrečeval. Zaradi tebe smo neštetokrat jokali od smeha. Današnje solze pa so grenke in boleče. A šov se nadaljuje ... zate Mirco."  Zvezdnik Tommy Krappweis pa je dejal: "Srečno pot Mirco. Spravi jih v smeh." Med prvimi, ki so se oglasili po objavi žalostne vesti, je bila tudi igralka Tanja Schumann, ki je povedala, da je njegova smrt zelo boleča. 

Komentarjev 3
  • Koper 14:14 06.december 2021.

    Športniki dnevno umirajo.V glavnem je pri vseh srčni zastoj. Na Slovenski obali so letos šli kot po tekočem traku.Vsi srčni zastoj.

  • leonardo 08:59 06.december 2021.

    Nikoli ne napišejo ( niti za športnike, ki jih je vedno več), da umrejo zaradi cepljenja. Naj mu bo lahka zemljica. Najbrž se je zavestno odločil za tak korak.