Magazin > VIP
9 ogledov

Mirna bolečin še ni pozabila

(Foto: Mirna Reynolds) Žurnal24 main
Iskreno. Mirna Reynolds pometla z vsemi romantičnimi predstavami o porodu.

Mirna Reynolds je mamica postala konec maja. Povila je sinčka Luco in oba se , kot nam je izdala, počutita odlično. Je pa bil porod zanju zelo stresen. "Porod je bil težek, trajal je 17 ur in se končal s carskim rezom. Seveda bi zdaj, ko spoznavam svojega sončka, vse še enkrat ponovila, če bi vedela, da me bo tako osrečeval. A vseeno moram priznati, da takšne bolečine nisem čutila nikoli prej in da je tudi nisem pozabila, kot so rekli, da jo bom. Sicer pa je Luca zdrav, živahen in vesel dojenček. Kmalu bo star tri mesece in je že pravi mali korenjak, ki mi skoraj vsak dan pokaže kaj novega ... Jaz pa ga bi lahko kar gledala in gledala in gledala (smeh) ..." 
 
V porodni sobi sta Mirno spodbujala partner Alex in, čisto po naključju, njena mama. "Seveda sem vesela, da sta mi stala ob strani, a v tistih urah mi v resnici ni bilo do družbe, saj so mi zaradi bolečine šli na živce vsi razen babice in zdravnice."

"Počutila sem se precej nenavadno"

Pravijo, da ni lepšega občutka, kot ga doživiš ob prvem pogledu na otroka. Mirnina izkušnja pa je bila malce drugačne, kot nam je iskreno izdala. "Hmmm ... Lagala bi, če bi rekla, da so bili nepredstavljivo lepi, kot je to romantično opisovalo čtivo, ki sem ga prebirala med nosečnostjo. Prej bi rekla, da sem se počutila precej nenavadno, malce negotovo, zmedeno in utrujeno od poroda. Mislim, da se tista pristna, globoka čustva začnejo spletati šele čez nekaj časa in so potem vsak dan globlja. Zdaj ga imam neizmerno rada in si ne predstavljam več življenja brez njega. Tisti občutek, ko ga pogledam in se zavem, da je to bitje čisto moje, je res nepopisno lep."

Pevka, ki zdaj živi v Nemčiji, in mladi očka sta se na novega družinskega člana že popolnoma navadila. Nega dojenčka je za oba postala že rutinska in tudi jok ju ne vrže več s tira kot na začetku, ko sta bila zaradi zaskrbljenosti in občutka nemoči zelo živčna. "Ampak vse to je normalno in kot se na novo življenje privaja dojenček, se morajo seveda tudi novopečeni starši. Zdaj smo vsi trije pravi 'profiji' in samo še uživamo. Nikoli v življenju še nisem bila tako utrujena, a tudi tako srečna ne."

Mirna je sicer trenutno v Sloveniji, kjer svoj mali ponos predstavlja družini in prijateljem. Vsi so si Luco namreč želeli čim prej videti. "No, pa tudi mene verjetno (smeh)!" je v šali dodala mlada mamica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.