Magazin > VIP
757 ogledov

Miša Margan dahnila usodni "da"

miša margan, gorazd
1/9
Osebni arhiv
“Z Gorazdom sva se spoznala pred sedmimi leti. Čeprav pravijo, da je sedmo leto krtično, ga bova midva ohranila še v posebej lepem spominu. Kajti izbrala sva ga za leto najine poroke,” je za Žurnal 24 povedala Miša Margan, ki pred nekaj dnevi večno zvestobo obljubila Gorazdu Kocbeku.

Kako živčni ste bili na dan poroke?
V bistvu sem bila ves dan zelo mirna. Kar nekaj ljudi mi je reklo, da česa takega pri nevestah niso vajeni. Najbolj pa mi je bilo v pohvalo to slišati iz ust moje priče Natalije. Natalija namreč kot profesionalna fotografinja slika številne poroke in spremlja neveste v času njihovih priprav.

Imeli ste družice. Kako ste izbrali dekleta, ki jih je doletela ta čast?
Moja poročna priča je bila Natalija Jelušič Babič, ob sebi pa sem imela še tri družice. Martino Kšelo Crous, ki je na najino poroko prišla iz Avstralije, ter Tino Yildirim, ki pa je prišla iz Švedske. Ter seveda Tadeja Ternar, s katero prijateljujem že vrsto let. Vsaka od teh prijateljic je v mojem življenju pustila svojevrsten pečat, zato sem bila še toliko bolj vesela, da so bile ob tem trenutku z mano.

Menda ste imeli kar tri obleke. Povejte nam nekaj več o njih?
Pred nekaj časa sem spoznala Darjo Klasinc, lastnico salona Poročna kamrica. Sodelovali smo na nekaj poročnih sejmih, kjer sem kot voditeljica prireditve nosila njihove poročne obleke. Moram priznati, da me je njihova ponudba fascinirala. Do zdaj sem v svoji dolgoletni karieri sodelovala s številnimi saloni, a njihova ponudba je izjemna. Ne vem, če sem že kje na enem mestu našla toliko lepih oblek. Lastnica Darja je lansko leto odprla čudovit salon, v katerem najdeš res prekrasne obleke. Odšla sem na probo in skupaj sva našli kar 4 modele. Glede na to, da je bil precej vroč dan, smo se zavedala, da mi bo v izbrani obleki precej vroče, zato smo naredile drug načrt. Za obred in slikanje je bila tako planirana prva obleka, po vsem tem pa druga veliko lažja obleka. Tretja pa je prišla na program ob polnoči in pri razrezu torte.

Na kaj ste bili pri izboru poročne obleke najbolj pozorni?
Zanimivo je bilo to, da sem si najprej (ko sem gledala spletno stran Poročne kamrice) izbrala povsem druge modele oblek, kot sem jih potem poskušala. Na licu mesta vidiš, kaj ti paše in kaj ne. Moram pa tu omeniti čevljarko Ingrid Logar, ki nama je z Gorazdom izdelala čevlje po najinih željah.

Ko ste korakali do ženina, kaj vam je rojilo po glavi?
Ko sem dobila znak, da moram kreniti, so se na mojih licih usule solze. V bistvu nisem  razmišljala, ampak jih poskušala zadrževati. Nisem si mislila, da me bo tako čustveno prevzelo. Sploh ne vem, kako sem prišla po beli pisti vse do mojega Gorazda. Sam obred ni trajal veliko časa in v zraku je bilo precej napetosti. Tiste pozitivne. In še danes ne vem, kaj in o čem je govorila matičarka (smeh). Vrhunec pa je bil, ko je sopranistka Nataša Zupan zapela Ave Marijo. Potem so se po najinih licih znova usule solze.

A je tudi ženin potočil solzico?
Oba sva zelo čustvena in tudi Gorazd ni mogel zadrževati solz sreče. Sploh v trenutku, ko je zaslišal glasbo in me zagledal ob spremstvu deklic z rožicami. Pa tudi svatje so mi zaupali, da so pod sončnimi očali skrivali solze. Obred jih je vse zelo ganil, saj je bil zelo lepo pripravljen in postavljen.

Kako je poroko doživljala vaša hčerkica?
Kiana je še premajhna, da bi jo vključili v sam obred, zato je celo zadevo spremljala pri babicah in dedkih. Seveda ji je bilo vse zabavno, saj se je veliko dogajalo in sama je zelo radovedna. Ves popoldan si je zelo želela k nama, zaradi vseh obveznosti ji nisva mogla nakloniti toliko pozornosti, kot si je želela. Bomo pa zagotovo zdaj vse nadoknadili!

Na kaj ste bili pri izboru poročne lokacije pozorni?
Za lokacijo poroke sva izbrala čudovit hotel City v Mariboru. Prepričal naju je predvsem s svojo ponudbo, gurmanskimi užitki in čudovito teraso, kjer lahko iz petega nadstropja uživaš v edinstvenem razgledu na reko Dravo in Pohorje. Ko sva bila z Gorazdom na enem od njihovih dogodkov, sva se zaljubila v ambient, zato odločitev ni bila težka. Sama sem bila tudi na otvoritvi hotela in že takrat razmišljala, kako lepa mora biti poroka na tej terasi. In res. Pri pripravi poroke so skrbno prisluhnili najinim željam. Velika prednost je tudi ta, da ima hotel na razpolago čudovite, moderno opremljene sobe in moji gostje, ki so prišli iz vseh koncev sveta, so lahko brezskrbno uživali v zabavi.

Kdo je poroko organiziral?
V bistvu sem celotno organizacijo izpeljala sama. Za koordinacijo in dekoracijo obreda, poobrednega in večernega dela pa je poskrbela Ana Žvorc. Trgovina Popolna dekoracija pa je opremila čudovit prostor. Zoja Bevc iz Hiše Vizij si je celoten prostor ogledala dva meseca pred poroko in pripravila natančen opis postavitve dekorja, Ana pa je s svojo ekipo vse izpeljala in dodala še nekatere stvari, ki so bile nepogrešljive. Iz hotela City pa mi je pomagala Karmen Neubauer, ki je skrbela za vse tekoče stvari iz njihove stvari.

Kaj pa torta? Kakšno torto ste izbrali?
Za torto so poskrbeli v Tovarnici Sladkosti – Lušta iz Maribora. Izbrala pa sem tortico presenečenja, eno skutino in eno čokoladno s sadjem. Tortice pa so bile tiste v manjši obliki, za vsakega gosta svoja. Za posebno presenečenje pa je poskrbel še dodatno kuharski mojster Jože Oseli, ki nama je pripravil še 12 slastnih tort.

Kdo pa je poskrbel za glasbeni program?
Med znanimi gosti pa so bili tudi glasbenik Frenk Nova, ki je s skupino Sopranos poskrbel za večerno zabavo in pevka Natalija Verboten. Tudi Frenk in Natalija sta pomemben del najine zgodovine. S Frenkom smo preživeli nekaj zanimivih poletnih utrinkov, Natalija pa je tista, ki jo že vsa ta leta zelo spoštujem in jo spremljam pri njenem ustvarjanju. Glede na to, da je nedavno postala mamica, si je sicer nisem upala obremenjevati, zato me je še toliko bolj razveselila novica, da se bo odzvala najini poroki. Res mi je izpolnila veliko željo. Še ena čudovita pevka me je počastila s svojim prihodom, in sicer sopranistka Nataša Zupan, ki je prav tako pred dvema mesecema postala mamica. S svojim glasom je marsikateremu svatu (in seveda tudi nama) med obredom pričarala na obraz solze sreče. Nataša je dala ceremoniji tisti pravi čar. Martina Ipša pa je pripravila nepozaben stand-up, mednarodno priznani čarodej Sam Sebastian pa je goste začaral v pravem pomenu besede.

Kam in kdaj bosta odpotovala na poročno potovanje?
Poročno potovanje bo oktobra ali januarja prihodnje leto. Nisva se še odločila. Glede na to, da rada potujeva, si želiva obiskati neko eksotiko, ki je še nisva doživela. Mene mikajo Maldivi, Bali in Bora Bora. Gorazda pa Nova Zelandija, Cookovi otoki, Šejšeli in Avstralija. Težka odločitev bo, vsekakor pa bova izbrala nekaj za najini duši.