Magazin > VIP
6 ogledov

Misica proti istospolnim porokam

Mis Kalifornije ne obžaluje svojih besed. Žurnal24 main
Kandidatka za mis ZDA naj bi bila po lastnih besedah diskvalificirana s tekmovanja, ker je javno izrazila, da nasprotuje istospolnim porokam.
Carrie Prejean, mis Kalifornije, je med televizijskim prenosom tekmovanja pred milijoni gledalcev povedala, da je poroka zveza, ki se mora skleniti med moškim in žensko. Njeno mnenje pa jo je bržkone stalo krone, ki si jo je po Carriejini diskvalifikaciji prislužila mis Severne Karoline, Kristen Dalton.

Kriva je vzgoja
Ker so v mnogih državah ZDA dovoljene poroke med homoseksualnimi pari, številni gledalci in organizatorji tekmovanja njenega stališča niso podprli. "Nikogar nisem želela užaliti, a tako sem bila vzgojena," je za javnost po tekmovanju povedala nesojena mis Amerike. Po dogodku so jo gostili tudi v mnogih televizijskih oddajah, kjer je Carrie dejala, da ji ni žal za izrečene besede, čeprav bi lahko zmagala. "Ničesar ne bi spremenila. Povedala sem, kar čutim, podala sem svoje mnenje in zato se nimam česa sramovati."

Se pa namesto nje sramujejo drugi. Eden od organizatorjev šova, Keith Lewis, je povedal, da ni mogel verjeti svojim ušesom. "Osebno sem užaloščen in prizadet, ker mis Kalifornije verjame, da je zakonska zveza namenjena le moškim in ženskam."

Misica je tako znova sprožila mnogo prerekanj o istospolnih porokah. Že na tekmovanju je iz občinstva dobila mešane odzive; nekateri so ji navdušeno ploskali, spet drugi pa so jo želeli z žaljivkami spraviti z odra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.