Magazin > VIP
33 ogledov

Misicam ni vseeno za okolje

Nataša Pinoza. (Foto: arhiv Obrazi) Žurnal24 main
Rdeča nit letošnjega izbora za Miss Universe Slovenije bo ekološko obarvana. Preberite, kakšen pogled imajo na okolje aktualna in pretekle misice.

NATAŠA PINOZA, miss Universe Slovenije 2006
"Varovanje okolja in narave naj bi bila (moralna) odgovornost vsakega posameznika. Tudi sama se trudim, da vsak dan bolj upoštevam smernice, ki jih za svoj trajnostni obstoj narekuje narava. To pomeni, da sem pozorna pri ločevanju odpadkov, upoštevam navodila glede kosovnih odpadkov, večkrat uporabim javni prevoz ali pa se po opravkih po mestu odpravim peš. Poleg tega se trudim tudi z ugašanjem luči ter s stalnim ozaveščanjem glede ohranjanja čistosti narave. Vsekakor pa se zavedam narave, v kateri živim, saj je to ogromen privilegij in razkošje. Rdeča nit letošnjega izbora Miss Universe Slovenije bo obarvana z ekosmernicami, saj želimo ozaveščati in prisostvovati pri ustvarjanju novih trendov, vrednot ter odnosa do narave, v kateri živimo. Širši slovenski javnosti želimo sporočiti, da je miss Universe Slovenije ozaveščena mlada in urejena dama, z zdravim odnosom ter skrbjo do narave in okolja."

Tja%C5%A1a Kokalj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


TJAŠA KOKALJ, miss Universe Slovenije 2007
"Problem okoljevarstva je postala zadnja leta zelo aktualna stvar razprav med ljudmi in v medijih. A vseeno mislim, da se preveč pogovarjamo in premalo dejansko naredimo. Ločevanje odpadkov je po mojem mnenju tisto minimalno. Pozdravljam seveda vse dogodke, usmerjene v skrb za okolje – kot na primer lanskoletno akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Moti me le, da je bila pri nekaterih udeležencih lepa le 'fasada', notranjost pa ne. V okolici Škofje Loke namreč še danes sredi polja leži kup smeti, ki so jih v okviru te akcije tja znesli in 'pospravili'. Všeč mi je tudi predelava starih oblačil, ki postanejo kar naenkrat nova in tako dobijo nov smisel. Seveda pa prav tako pozdravljam letošnjo rdečo nit izbora Miss Universe Slovenije, ki je zeleno obarvana. Menim, da lahko vsi mi naredimo več za naše okolje, ki nas že toliko časa prenaša! Saj veste, mi smo le uporabniki tega planeta in če se ne bomo začeli lepše obnašati do njega, se nam bo uprlo. To pa dokazujejo tudi številne naravne katastrofe, ki jih je vedno več!"

Anamarija Avbelj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


ANAMARIJA AVBELJ, miss Universe Slovenije 2008
"Doma že kar nekaj časa ločujemo odpadke, vendar se je bilo težko navaditi, kam kaj paše, v katero kantico za smeti. Že dalj časa zbiramo tudi plastične zamaške in star papir, že nekajkrat pa sem tudi sama sodelovala na dobrodelni eko modni reviji. V današnjem času se mi zdi pomembno, da skrbimo za naše okolje in prihodnost naše zemlje, saj smo jo že dovolj izrabili in onesnažili. Zato je tudi pravilno, da ima letošnji izbor Miss Universe Slovenije ekološko rdečo nit in izpostavlja, kako pomembno je, da skrbimo za naravo. Miss Universe Slovenije je mnogim mladim namreč zgled in lahko s svojimi dejanji pomembno vpliva na njihovo mišljenje."

Mirela Kora%C4%87 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


MIRELA KORAĆ, miss Universe Slovenije 2009
"V današnjem času lahko opazimo, da je okolje vedno bolj onesnaženo in obremenjeno. Krivci za to smo vsekakor ljudje, ker je ozaveščenost premajhna. Ker se zavedam, da ima okolje za nas velik pomen, se temu primerno vedem. Za lepše okolje poskrbim tako, da vedno ločujem odpadke, če na tleh opazim plastenko ali papir, ju poberem in ustrezno ločim, skrbim pa tudi za ustrezno uporabo elektrike in vode. Lansko leto sem na konferenci, na kateri so izbrali finalistke za Miss Universe 2010, oblekla obleko, ki je bila sešita iz ekoloških odpadkov, nastopila pa sem tudi na dobrodelni eko modni reviji in mislim, da bi morali tovrstnim modnim revijam posvečati večjo pozornost ter na ta način ljudem poslati sporočilo o pomembnosti okolja. A v zadnjem času smo zasledili velik poudarek na ekološki ozaveščenosti in upam, da bodo ljudje kmalu pri sebi ugotovili, kako pomembno je ohranjati okolje. Nova miss Universe Slovenije pa bo letos poleg številnih privlačnih nagrad in izobraževanja na priznani New York Film Academy v enoletno uporabo prejela tudi Toyoto Auris Hybrid, ki je v tem trenutku najbolj ekološko vozilo."

Marika Sav%C5%A1ek | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



MARIKA SAVŠEK, miss Universe Slovenije 2010
"Doma imam ker nekaj različnih košev: za biološke odpadke, papir, embalažo, olje, baterije. Vse to striktno ločujem, žal pa velikokrat opazim, da so v smetnjakih stvari, ki tja ne sodijo. Problem je, ker smo Slovenci še premalo ozaveščeni, pa tudi vsi ne vedo, katere smeti sodijo v katere smetnjake. V bloku se nam je že zgodilo, da smetarji niso odpeljali smeti ravno zato, ker je bil biološki smetnjak poln plastičnih vrečk. Sama sem na tem področju precej skrbna in mislim, da je skrajni čas, da se vsi začnemo zavedati, da moramo malce bolj skrbeti za naš planet. Lansko leto sem se udeležila čistilne akcije, kjer smo čistili obrežje reke Save, ki je bilo res v katastrofalnem stanju, prav tako pa sem sodelovala na eko modni reviji, kjer so bile vse obleke narejene iz eko materialov. Mislim, da smo s to modno revijo pri ljudeh vzbudili veliko zanimanja, in mislim, da je vsaka takšna akcija več kot dobrodošla. Zato pozdravljam rdečo nit letošnjega izbora za miss Universe: eko. Upam, da bo novoizbrana dejavna na tem področju in bo znala za to navdušiti kar največ ljudi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.