Magazin > VIP
28 ogledov

Miss Slovenije do nadaljnjega odpade!

Lana Mahnič Jekoš Nataša Mršnik
Lana Mahnič Jekoš bo do nadaljnjega zadnja miss Slovenije.

Letos izbora Miss Slovenije ne bo. Kot nam je razložila direktorica projekta pri agenciji IdejaIdeja Eva Repič, se je zataknilo pri financah. "Izbor je že 20 let enak. Mi smo iz izbora želeli narediti nekaj drugačnega, neke vrste resničnostni šov. Zdaj to ni možno, ker se projekt finančno ne pokriva, saj je v zadnjih letih postal popolnoma nezanimiv za splošno javnost, medije in sponzorje. Če bomo svoje ideje lahko realizirali, bomo projekt v prihodnosti nadaljevali, če ne, pa ne."

Projekt v povprečju stane med 150 tisoč in 200 tisoč evrov, kar so pokrivali z denarjem sponzorjev. "Koliko bi potrebovali za realizacijo novih idej, težko povem. Odvisno od tega, koliko medijskega prostora bi nam ponudile televizije in ali bi ga plačali ali kompenzirali. Ravno zaradi takšnih dogovorov se nam letos ni uspelo dogovoriti za prenos z nobeno od televizij, ki so se sicer za prenos zanimale," je še povedala Repičeva in dodala, da je v zadnjih treh letih nastalo za sto tisoč evrov izgube. "Projekt je finančno prezahteven, da bi se pokrival samo s sponzorji. Samo oder je lani stal 35 tisoč evrov. Določen delež smo morali vedno pokriti sami. Zdaj niso pravi časi za financiranje takšnih projektov."

Do nadaljnjega bo Slovenija tako ostala brez svoje lepotne predstavnice in priložnosti, da se predstavi v svetu. Upanje pa ostaja. "Zdaj iščemo nove rešitve. Nismo še vrgli puške v koruzo, ne bomo pa rinili z glavo skozi zid. Zaenkrat se bomo posvetili drugim stvarem," je za konec še povedala Repičeva, ki obžaluje, da se Slovenija na tako velikem in glamuroznem tekmovanju ne bo imela možnosti prestaviti.

Komentarjev 3
  • Lavdan 19:13 18.maj 2012.

    Hrvatić je zapravil denar in vaja odpade. On svojo lepotico ima a za druge mu ni mar.

  • pesekinmorje 13:11 18.maj 2012.

    Končno, drugo leto pa se odpovejmo še udeležbi na Euroviziji ...

  • zic 13:09 18.maj 2012.

    čista logika, denarja ni......tudi zdaj ko bodo javnim uslužbencem znižali plače se lahko btc in podobna nakupovalna središča lahko samo po jajcih praskajo, ker teh ljudi več ne bo tja....in to je enostavno začaran krog....potrošnja se bo drastično zmanjšala in ...prikaži več za take prireditve, ki so po večini sam sebi namen ne bo nihče več namenjal denar. najprej JU potem pa še ostalim tako to gre, pa čeprav je večina orgazmirala pri znižanju, sledi sedaj še nam ostalim!