Magazin > VIP
26 ogledov

Miss Universe 2013 postala Venezuelka

Nina Đurđevič
1/15
Suzana Kos
Miss Universe za letošnje leto je postala Venezuelka Gabriela Isler.

V Moskvi so izbrali Miss Universe 2013. To je postala Venezuelka Gabriela Isler, ki so jo izbrali med 86 lepoticami z vsega sveta. Krono ji je predala lanskoletna zmagovalka Olivia Culpo. Prva spremljevalka je postala predstavnica Španije Patricia Yurena Rodriguez, druga spremljevalka Constanza Baez pa prihaja iz Ekvadorja.

Naše Nine ni bilo med finalistkami

Slovenijo je na izboru, ki je prvič v 61-letni zgodovini tega tekmovanja potekalo v Rusiji, zastopala Nina Đurđević, ki pa se ji ni uspelo uvrstiti med 16 finalistk. Med slednjimi so bile predstavnice Kostarike, Ukrajine, Kitajske, Ekvadorja, Velike Britanije, Indonezije, Venezuele, Dominikanske republike, Portorika, Španije, ZDA, Nikaragve, Švice, Indije, Brazilije in Filipinov. Finalistke so se predstavile v kopalkah in večernih oblekah.

Na nocojšnjem zboru je bil prisoten tudi lastnik licence Miss Universe Donald Trump. V žiriji je bil med drugim ameriški roker Steven Tyler iz zasedbe Aerosmith, prireditev pa sta vodila nekdanja članica skupine Spice Girls Melanie Brown in ameriški voditelj Thomas Roberts.

Nina dvignila prah zaradi izobrazbe ...

Đurđevićeva je pred izborom vzbudila precej pozornosti s svojo domnevno izobrazbo. Sprva je trdila, da študira medicino v Mariboru, a se je to nato izkazalo za izmišljotino, saj so to demantirali tudi na Univerzi v Mariboru.

Kasneje je Đurđićeva trdila, da medicino študira v Berlinu, kamor naj bi šla na izmenjavo, čeprav mariborska medicinska fakulteta sploh nima sklenjenega sporazuma za izmenjavo študentov z medicinsko fakulteto v Berlinu.

... in nepremišljene izjave

O Nini pa se je na veliko pisalo tudi zaradi nepremišljene izjave o tem, kako gleda na kriminalizacijo homoseksualcev v Rusiji, zaradi česa je mnogo frizerjev in stilistov letos odpovedalo sodelovanje pri lepotnem izboru. Nina je na to odgovorila: "V bistvu ne bom delala nekih razlik med ženskami ali moškimi. Kaj je, je. Naj bo, tako že mora biti," jim je odgovorila.

Pred nekaj dnevi je izbor zaznamoval manjši škandal, ko je na dan prišlo ime dekleta, ki naj bi danes zmagalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.