Magazin > VIP
2715 ogledov

Mojca Fatur sporočila čudovito novico

Mojca Fatur facebook
In na obraz marsikomu narisala nasmešek.

Priznana igralka Mojca Fatur je s tem dejanjem presenetila – izšla je namreč njena nova pravljica Pobegla radirka.  "Zelo vesela in zelo ponosna sem, da vam lahko naznanim čudovito novico. Ne, nisem noseča! Čeprav na nek način bo luč sveta dejansko ugledal moj novi otročiček. 7.9. bo izšla moja nova pravljica Pobegla radirka," je Faturjeva zapisala na Facebooku. 

Pravljica govori o radirki, ki ima vsega dovolj in ves čas samo popravlja napake za drugimi. Nihče je nikoli ne pohvali, kljub temu da se trudi. Barvice občudujejo vsi. Zato pobegne in na pomoč ji priskočijo prijatelji iz peresnice.

Koliko časa ste pisali knjigo?

Pri meni je tako, da imam neko idejo, ki nekaj časa leži v predalu. Potem pa se zgodba počasi začne sestavljati. Nato sem pravljico kar hitro napisala.

Kaj želite z njo sporočiti?

Radirka v pravljici opazuje, kako se drugi med pisanjem bolj zabavajo, ona pa samo radira napake. Glavna ideja je ta, da je delo vsakega posameznika pomembno. Ne pišem pa pravljice tako, da že na začetku vem, kakšno bo sporočilo. To pride vmes.

Za koliko stare otroke je primerna?

Bi rekla za vse, razen za še čisto majhne ne. Nekje od tretjega, četrtega leta naprej.

Kako je pravljico komentiral vaš soprog Klemen Slakonja?

Midva sva drug drugemu prvo sito, jaz za njegove stvari in on za moje. Ob branju pravljice se je izredno zabaval. Sem pa pri pisanju upoštevala interese svojih otrok, npr. vključena je košarka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.