Magazin > VIP
29 ogledov

Mojster replik izbral Danico

Danica je blestela v podobi Marilyn Monroe.
1/17
Žurnal24 main
Zvezde so v mestu! Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Sofia Loren in druge krasijo platna največjega strokovnjaka replik, Daniela Ermesa Donda.

Na razstavi italijanskega slikarja, ki je leta 1984 legaliziral ustvarjanje umetniških replik, lahko poleg vseh dam, ki so krojile prejšnje stoletje, občudujemo tudi našo vremenarko Danico Lovenjak. Portret Danice sicer ni prodajni, Donde ga je namreč naslikal posebej za njo. "A če bi se kdo zanimal za nakup, bi se seveda dalo dogovoriti," je povedala Danica. Blondinka, ki obožuje visoke pete, je na razstavi blestela v podobi Marilyn Monroe. Zakaj prav Marilyn? "Donde je nor nanjo, meni pa je rekel, da sem slovenska Marilyn," je še povedala.

Sodelovanje z velikim ponarejevalcem in Danico se je začelo ob njegovem prejšnjem obisku v Sloveniji, tu je namreč že tretjič. Takrat je Donde Danici podaril eno izmed svojih slik.

Na včerajšnjem odprtju je bilo tudi nekaj znanih Slovencev, ki so bili navdušeni nad deli, Tomaž Domicelj nad portretom kraljice Elizabete II., Dragan Bulič in Nataša Dobelšek pa nad Jimom Morrisonom. Za nakup se za zdaj ni odločil še nihče od njih, medtem ko Dondejeve slike krasijo domove mnogih svetovnih zvezdnikov: "Flavia Briatoreja, Romana Abramoviča in mnogih nogometašev," našteje Donde.

Razstava se imenuje The Luxury Crystal Collection, razkošna je zaradi kristalov Swarovski, ki krasijo slikarjeve muze. Poleg portretov je možno videti in kupiti tudi replike del slavnega Gustava Klimta. Donde bo v Ljubljani gostoval do nedelje, v Grand Hotelu Union.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.