Magazin > VIP
71 ogledov

Molkova se je odzvala na Požarja

Marija Misa Molk Saša Despot
"Hudičeve težave mora imeti ta gospod z mano, da tako pogumno zapiše laži. In se spreneveda kot vselej. Hoče udarit'. Sekat' po glavah," se je Miša Molk na Facebooku odzvala na pisanje Bojana Požarja.

"Tudi Marija Miša Molk, ki je bila ves čas na seji sveta, (čeprav ni vabljena) ni mogla skriti razočaranja, ker je 'padel' Marko Filli, saj ji je doslej vse – podpisoval. Glede na katastrofalne rajtinge gledanosti, ki jih dosega njena hčerka Ula Furlan ... je panika mame Molkove še kako razumljiva," je Bojan Požar zapisal v članku o novoizvoljeni generalni direktorici RTVS "Nataša Pirc Musar na RTV. Politično izbrana telebajska že ponižuje hišo!".

Maščevanje?

Molkova se je na njegovo pisanje odzvala. "Brez panike; seje programskega sveta so odprte za vse. Nihče ni vabljen, razen svetnic in svetnikov, ki naj bi se sej praviloma redno udeleževali, glasovali in so za to tudi plačani. Vsi ostali, zunanja javnost in delavci RTVSLO pa so o sejah obveščeni. In če želiš biti obveščen tudi o tem, kako naše vodstvo razpravlja, argumentira odločitve, se zaveže sklepom seje, je zelo pomembno, da slišiš mnenja in odločitve predpostavljenih tudi na mestih, kjer funkcionirajo z javnostjo," je zapisala in dodala: "Hudičeve težave mora imeti ta gospod z mano, da tako pogumno zapiše laži. In se spreneveda kot vselej. Hoče udarit'. Sekat' po glavah. Ker je njegova življenjska sopotnica Barbara Drnač v času mojega urednikovanja razvedrilnega programa izgubila oddajo na TV SLO. Ukinila jo je takratna direktorica TV SLO Mojca Menart, ne pa jaz. Je pa Barbara Drnač celo dodatno zaračunavala prispevke za svojo oddajo nekaterim, ki jih je potem objavila v oddaji."

Molkova je še razložila, da je Marko Filli kvečjemu črtal njene stvari, ne pa podpisoval, "kot spet lažno zapiše taisti 'vsevednež'." "Še do dandanes mi ni plačal scenarija za lanskoletno oddajo Poletna noč, čeprav je scenarij avtorsko delo. No, o tem mimogrede. Zgolj ena podrobnost. Zdaj scenarije pišejo le zunanji, ki so za to tudi plačani. Naša notranja ustvarjalnost s tem nasilno usiha."

"Manipulirati z ratingi v tem terminu je sprenevedavo“

"Ulo Furan sta tako k vodenju in scenariju Eme kot tudi oddaje NPU povabila Petar Radović in Janez Lombergar. Očitno sta v njej prepoznala odkritosrčno, ne sprenevedavo radovednost in profesionalne kvalitete. Manipulirati z 'rajtingi' v tem terminu, sredi pomladi, ko se gledalci, ki jih oplazi prvo sonce, povzpnejo na najbližji hrib ali otroško igrišče, je sprenevedavo. Pride pa prav. Tudi piscu," pa je odgovorila na Požarjevo pisanje, da oddaja, ki jo vodi njena hči Ula Furlan, ne dosega visoke gledanosti.

"Molkova ne pozna panike. Odkar se je pred mnogimi leti rešila paničnih napadov. Prepozna pa paniko tistih, ki ji želijo le slabo, tistih, ki so nesrečni, da še živi. Želim si pozitivnih sprememb, želim si kompaktnega vodstva, z vizijo, strategijo in posluhom za kreativnost in doslednost," svoje pisanje zaključuje prva dama slovenske televizije.

Komentarjev 5
  • Mrcina 16:51 10.april 2014.

    Požar vtika nos povsod. On je "pravljičar" za moje pojme.....namisli si "vsega i svašta". S pravljicami bi bil uspešnejši.

  • motorcki 15:40 10.april 2014.

    požar,a si že plačal kazen?

  • kapibara 14:33 10.april 2014.

    Kamele, za preživetje uporabljajo žnable..res pa da ne silikonske..mislim pa,da na podlagi preteklosti ima SILIKO miša "malu crnu bukvici" ..mislim da je veliko brala "Alan Forda" in se mi zdi,da ji je bil za vzor "Broj 1"..