Magazin > VIP
37 ogledov

Monaški princ potrdil zaroko

Zvonovi bodo za Charlene in Alberta zadoneli 9. julija. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Monaški princ Albert se je danes zaročil z nekdanjo južnoafriško plavalko Charlene Wittstock, ki je leta 2000 nastopila na olimpijskih igrah v Avstraliji.

Novica o poroki z dvajset let mlajšo izbranko Charlene je bila pričakovana, saj so mnogi že več mesecev namigovali, da bo 52-letni Albert kmalu skočil v zakonski jarem.

 

32-letna bodoča princesa je bila rojena v Zimbabveju, zmagala je na sto metrov hrbtno na igrah Commonwealtha, pred prihodom v Monako pa je bila vzgojiteljica. Kdaj se bo par, ki je skupaj že nekaj časa, poročil, zaenkrat še ni znano.

 

Težave z naslednikom

Albert, ki je sin pokojne igralke Grace Kelly in kneza Rainierja III, je na monaški prestol sedel po očetovi smrti, julija 2005.

 

Istega leta je priznal, da ima sina Alexandra z nekdanjo stevardeso, leto kasneje pa je priznal tudi, da ima zunajzakonsko hčerko Jazmin Grace Grimaldi z neko Kalifornijko.

 

Nobeden od njegovih otrok ne more sesti na monaški prestol, saj sta bila rojena zunaj zakona.

 

Za Alberta bo to prva poroka, leta 2002 pa je monaški parlament sprejel celo zakon, po katerem bi ga na prestolu lahko nasledil sin katere od njegovih sester, če sam ne bi imel sina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.