Magazin > VIP
47 ogledov

Moore na pogovoru pri Pahorju

borut pahor, michael moore
1/5
Reševalni pas/Twitter
Predsednik republike Borut Pahor je na svojem uradnem Twitter profilu objavil fotografijo z režiserjem Michaelom Moorom.

Michael Moore v Sloveniji snema dokumentarni film, v katerem govori tudi o brezplačnem šolstvu. Kot smo že poročali, je včeraj na Ekonomski fakulteti v Ljubljani opravil intervjuje tako s tujimi kot domačimi študenti. Danes pa je na svoj Twitter profil fotografijo z režiserjem objavil predsednik države Borut Pahor.

"Zelo mi je všeč vaš predsednik. Ima odličen smisel za humor. Poznal je vse moje filme in ima super zlato ribico s Twitter računom," je dejal Moore. 

Moore se je sprva pošalil na račun pogoste zamenjave Slovenije in Slovaške. Kot je dejal, se je sestal tudi s predsednikom Slovaške in spoznal njegovo zlato ribico Princesko I. Na vprašanje, kaj mu je prišepnila, je dejal, da mu je svetovala, naj verjame vse, kar mu predsednik pove.Nato je vendarle spregovoril resneje.

Moore: Za Američane bi bila Slovenija lahko navdih

Pojasnil je, da se že več let zanima za Slovenijo in jo je nameraval obiskati že pred začetkom snemanja zadnjih dveh filmov. Že med snemanjem filma o ameriškem zdravstvenem sistemu, ga je namreč zanimal slovenski zdravstveni sistem: "Zanimalo me je, kako je tako majhen narod zmožen skrbeti za svoje prebivalce na način, ki je prijazen in pošten." Še posebej se mu zdi zanimivo, kako lahko majhna država, ki nima nafte ali drugih virov, toliko naredi za svoje ljudi. To bi lahko bilo po njegovem mnenju zagotovo nekaj, kar bi lahko bilo Američanom v navdih.

Moore se je dotaknil tudi slovenskega izobraževalnega sistema, ki nudi brezplačno šolanje. "V ZDA študenti zaključijo izobraževanje z dolgom v višini 20.000, 30.000 ali celo 100.000 dolarjev," je dejal ter se vprašal: "Zakaj bi 22-letnike poslali v svet s takšnimi dolgovi? Menim, da to ni najboljša ideja.".

Projekta ni razkril, vrača se v ZDA

Zanikal je, da snema film o izobraževalnemu sistemu, več o novem projektu pa ni želel razkriti: "Prišel sem v Slovenijo, da od vas vzamem nekaj, kar mi kot Američani potrebujemo. In menim, da sem po srečanju z vašim predsednikom uspešno izpolnil to nalogo in se sedaj lahko vrnem v ZDA."

Komentarjev 1
  • Senior 16:53 15.april 2015.

    Pahor mu je zato všeč,ker pozna vse njegove filme. Bravo! Super predsednik, ki se spozna na filme in vile!