Magazin > VIP
54 ogledov

"Morda sem samska, morda nisem"

Julijana Gostilna išče šefa Miro Majcen
Trenutno najbolj zaželena kuharica na sončni strani Alp Julijana Krapež o načrtih za prihodnost, ljubezni in motorjih.

Kakšni so načrti za prihodnost?
Najprej si bom vzela štirinajst dni samo zase, nato pa bom začela o ponudbah, ki so že prišle in o tistih, ki verjamem, da še bodo. Glede tega si bom res vzela čas in razmislila, saj sem trenutno z mislimi še povsem v Gostilni. Potrebujem razmislek, da se bom lahko prav odločila.

Nam lahko zaupate kaj več o ponudbah, so med njimi tudi elitnejše slovenske gostilne?
Nekatere ponudbe so za šefico kuhinje, nekatere za kuharico, sprejela pa bom ponudbo, za katero vem, da se bom tam lahko še veliko naučila. To je smer, v kateri razmišljam. Med ponudbami je tudi nekaj elitnejših domačih restavracij, več pa ne želim komentirati. Povedala bom, ko bodo stekli konkretni dogovori.

Si želite svoje gostilne?
Želja je, vendar trenutno čas res ni primeren, da bi šla na svoje. Vemo, da je kriza povsod in odprtje lastne gostilne bi bil kar prevelik zalogaj.  Zagotovo je to želja za prihodnost, trenutno pa se imam še veliko za naučiti. Vse ob svojem času.

Kakšno gostilno bi imeli?
Takšno, v kateri bi ustvarjala s srcem in dušo, s poudarkom na domačih slovenskih jedeh na sodoben način.

Ko nanese na ljubezen, se le nasmiha

V tem poslu prevladujejo moški. Kako se znajdete v moškem svetu, jih je težko dohajati?
V tem poslu imajo ženske kar težave, jaz sicer malo manj, saj nimam družine. Ženska z družino zelo težko pelje tako kuharsko kariero, edino v družinski gostilni. Težko, da ji uspe. Ker prevladujejo moški, se mora ženska še toliko bolj dokazovat in dati od sebe dosti več energije, da dokaže, da jim je kos. Vendar, kjer je želja, tam je pot. Meni to predstavlja le dodatno motivacijo.

Se vam je v času šova in dela v Gostilni pri Šefu morda nasmehnila tudi ljubezenska sreča?
(Smeh) Čas bo prinesel vse, nič ne bom prehitevala. Morda sem samska, morda nisem (smeh).

Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, s čim bi posladkali tega morebitnega izbranca?
Mislim, da s tistim, kar bi bilo v hladilniku. No, malo bolj bi se že potrudila, predvsem pa ne bi vložila toliko energije v kuhanje, kot v to, da bi se posvetila tisti osebi.

Andrej je izdal višino vaše plače, izplačeval vam je 1.800 evrov mesečno. V teh mesecih se je nabralo kar lep kup denarja, za kaj ga boste porabili?
Naslednja investicija bo zamenjava motorja, v mislih imam že dva modela, najprej pa morem prodati starega. Seveda pa mi ne uide tudi kakšen oddih na hrvaški obali.

Komentarjev 1
  • zic 09:03 07.junij 2013.

    zelo simpatična...mal mi je neumen, k so jih tolk nategnl s to gostilno...ali pa se zamislite, koliko denarja gledalci prispevajo s svojim glasovanjem, zdaj pa je vse na nuli....gostilno bodo vzeli nazaj, denar jim je pa ostal....kaj smo mi papki, ...prikaži več da take šove podpiramo, da se drugi okoriščajo za nič! Sram naj vas bo poptv!