Magazin > VIP
3006 ogledov

Mož Salme Hayek bo za Notre-Dame daroval 100 milijonov evrov!

François Pinault, Salma Hayek
François Pinault bo segel globoko v žep.

Francoski predsednik je že včeraj obljubil, da bodo storili vse, da bo pariška katedrala Notre-Dame, ki jo je zajel velik požar, nekoč spet zasijala v svoji prelepi podobi.

Gasilci so se včeraj več ur borili z ognjenimi zublji in zdelo se je, da je ena najlepših katedral na svetu izgubljena. Gasilcem zvonika ni uspelo rešiti, so pa rešili glavno strukturo in fasado.

Žalost zaradi ogromne škode je bila po vsem svetu velika, tudi med zvezdniki. Medtem ko mnogi le javno žalujejo za tem zgodovinskim draguljem, pa bo mož igralke Salme Hayek, François Pinault, globoko segel v žep. Obljubil je namreč 100 milijonov evrov za ponovno izgradnjo katedrale. "Tragedija je prizadela vse Francoze in tudi ljudi, ki jim duhovnost nekaj pomeni,“ je povedal za Le Figaro.

Salma in François, ki imata 12-letno hčerko Valentino, ljubita Paris, saj sta se v mestu ljubezni leta 2009 poročila. Par stanuje le nekaj minut stran od katedrale.

François Pinault izhaja iz ene najbogatejših družin Francije. Je šef družbe Kering, pod okrilje katere spadajo največje modne znamke sveta, kot so na primer Gucci, Stella McCartney, Alexander McQueen, Yves Saint-Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga ...

Komentarjev 1
  • NeAnonimni 13:37 16.april 2019.

    More mal v stroške dat, je manj davka.