Magazin > VIP
741 ogledov

Mož Simone Weiss ob izidu dokumentarnega filma o pevki

javornik, šarac Anže Petkovšek
Goran Šarac je na predpremieri dokumentarnega filma Lahko noč, ljubezen moja z nami na kratko spregovoril o pokojni ženi Simoni Weiss.

Dušan Moravec | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Mineva slabo leto odkar je Simona Weiss izgubila bitko z rakom. Režiser Dušan Moravec je v sodelovanju z RTV Slovenija posnel dokumentarni film o kraljici slovenske glasbe Simoni in z njim želel pokojno pevko predstaviti tudi vsem tistim, ki je kot glasbenico ali osebo niso poznali.

"Simone pred snemanjem filma Ne grem na kolena, v katerem sva s Miho Šaleharjem predstavila slovensko zabavno glasbo, nisem poznal. Vedno sem se vrtel le v punkerskih vodah. Šele skozi snemanje tega filma sem jo spoznal in ugotovil, kako velika oseba je bila," je za Žurnal24 povedal Moravec.

Goran Šaranc, mož pokojne pevke pa je povedal: "Sodelovanje pri snemanju tega filma me je na nek način rešilo, saj mi Simona zelo manjka. To je bil projekt, ki mi je pomagal v teh težkih časih. Čeprav so bili nekateri trenutki, ko sem brskal po njenih stvareh, zelo čustveni. Zaradi tega filma sem tudi našel pesem Angel ljubljeni, ki sem jo zapel z Goranom Karanom."


Scenaristka filma Sonja Javornik nam je zaupala, da naj bi v kratkem izšla tudi monografija o Simoni, Goran pa razmišlja tudi o spominskem koncertu, a ta ideja je za enkrat še v povojih: "Veselim se pobude menedžerke Nine Sever, ki je predlagala organizacijo spominskega koncerta. Mislim, da je izredno lepo, da se glasbeniku poklonijo s koncertom in upam, da bodo odgovorni na Radiu Slovenija našli posluh za takšen dogodek, tako kot je RTV Slovenije našel posluh za ta film."

Tako bo zapuščina ene najpomembnejših pevk 80. in 90. let v slovenski glasbi živela še nekaj časa.

Simona Weiss je pri svojih 52. letih umrla lansko leto, 19. decembra, ko je izgubila bitko z rakom na ledvicah.

Komentarjev 2
  • 1slovenka 12:29 02.december 2016.

    a,dej no!!?

  • ode 08:12 02.december 2016.

    Kdaj bo premiera filma in v katerem kinu? Menda so že vse vstopnice razprodane.