Magazin > VIP
34 ogledov

"Moža Dante spominja na nogometaša"

Dante Hajdi Korošec Facebook
Pevka Hajdi Korošec je pred dobrim tednom povila sina Danteja. Z nami je delila svoje prve izkušnje.

"Super je. Na začetku, ko sva šla iz porodnišnice, je bilo malo strahu, ampak doma sva se lepo ujela. Dante se zbuja na 3 do 4 ure, bioritem smo že uloviti, je priden in najlepši (smeh)," nam je razkrila novopečena mamica. "Družinsko življenje je čarobno, prava pika na i."

Sinček je na svet privekal dva tedna pred načrtovanim porodom. Porod je potekal brez težav, bilo pa je naporno, pripoveduje Hajdi, ki je bila pripravljena na hujše. "Zelo sem si želela roditi po naravni poti in vesela sem, da mi je bilo to omogočeno, da ni bilo zapletov in da sem lahko bila budna in stisnila k sebi otroka. Imela sem mlado babico, ki me je vodila skozi porod. Poslušala sem njene napotke in se pustila voditi," je še zaupala. Rodila je v celjski porodnišnici, njen mož pa je bil ves čas ob njej.

Nad imenom mož ni bil navdušen

Zakonca sta imela ime za sina izbrano vnaprej. Predlagala ga je Hajdi, ker ga je imela v mislih že dolgo, mož pa na začetku ni bil najbolj navdušen nad njim. Ker pa je videl, da njej ime veliko pomeni, ga je sprejel. "Našla sva skupno točko in ga sprejela. Z mojega vidika spominja na Danteja Alighierija (italijanski pesnik, op. a.), z moževega pa na nogometaša Danteja iz Bayerna," je povedala.

"Red želiva ohraniti"

Pred porodom je Hajdi zaupala, da bo skušala biti pri vzgoji trdna. In kaj pravi na to sedaj? "Zarečenega kruha se največ poje. Z možem sva se pogovarjala z izkušenimi starši. Dobro je poslušati napotke staršev in prijateljev. Drživa se nekega reda; recimo to, da sin spi v zibki. To si želim ohraniti. Se je navadil in ni težav, da bi pogrešal toplino. Čez dan mu skušam dati čim več sebe, zvečer pa smo v tišini, blagi svetlobi in strogo v posteljici. Tako se začne. Kaj šele bo," je povedala mamica, ki je že praznovala svoj prvi materinski dan. "Lepo je. Že tako sem s čustvi čisto preplavljena. To je nekaj posebnega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.