Magazin > VIP
115 ogledov

Murko je odgovarjal na vaša vprašanja

Damjan se je med klepetanjem zelo zabaval. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Danes smo v Žurnalovi klepetalnici gostili slovenskega slavčka, Damjana Murka. Zastavili ste mu veliko zanimivih vprašanj, zato smo klepet objavili v obliki intervjuja.

Damjan Murko: Pozdrav, tukaj sem.

Manndika: Ooo, dober dan.

Damjan Murko: Enako. Zame je še dobro jutro, hehe.

 

Nena: Damjan, živijo. Govori se, da medijem plačujete za objave. Ali to drži? Če da, komu in koliko ste plačali?

Damjan Murko: Nikoli nisem plačal medijem za objave, ne trdim pa, da mediji meni nikoli niso plačali, da sem se pojavil. Če je nekdo zanimiv, karakteren, nadarjen za to, ni treba plačevati.

 

Kiko Z.: Damjan, od kod črpate navdih za glasbeno ustvarjanje?

Damjan Murko: Iz življenja; grem v naravo, poslušam ljudi, kaj si želijo slišati, in potem to zlijem na list papirja ali v svojo interpretacijo.

 

Nena: Damjan, v neki reviji dajete nasvete s področja spolnosti. S koliko ženskami ste spali?

Damjan Murko: Niti ne s tolikimi, kot bi nekateri pričakovali, hehe. Moj cilj ni bil spati z veliko dekleti, pač pa s kvalitetnimi.

 

CleverBot: Kateri tuji ter kateri domači glasbeniki so vam bili v mladosti vzor?
Damjan Murko: Hajdi, hahaha. Kasneje pa na tuji sceni Madonna.

Rainbow: Pozdravljeni, Damjan. Mene pa zanima, če je vaše vedenje, stil, mimika, če ste vse to vi ali svoj karakter prilagajate službenim potrebam?

Damjan Murko: Posel strogo ločujem od zasebnosti. Vse skupaj je del igre, ampak ta igra mora biti čim iskrenejša, da ti publika verjame. Več kot leto dni poziranja na naši sceni ni mogoče, saj se te publika in mediji naveličajo, tako da je zelo pomembno, da znaš z mediji operirati in obratno, to je del posla in množične kulture.

 

Špangica: Koliko ste največ odšteli za kakšen kozmetični pripomoček in kaj je ta pripomoček bil?

Damjan Murko: Za svojo kozmetiko ne porabim veliko denarja, čeprav na prvi pogled ni videti tako. Sem pa eden izmed prvih Slovencev, ki je priznal, da smo javne osebnosti naličene za nastope. Če v bližini ni maskerke, puder ukradem ženi, pa še prihranim, haha.

 

Tamara Zidarn: Hoj, Damjan. Mene pa zanima, če si srečen? Ali si se našel v življenju, greš po poti, ki si si jo zadal? Ali še ni to to, kar pričakuješ v svojem življenju oziroma kar si želiš?

Damjan Murko: Nikoli ne bom rekel, da sem srečen! Sem zadovoljen. Če svojo srečo deliš z ostalimi, se hitro najde kdo, ki ti jo hoče vzeti. Imam vse, kar sem si želel in kar potrebujem za svoje srečno življenje in razvoj.

 

CleverBot: Kateri tuji ter kateri domači glasbeniki so vam bili v mladosti vzor?

Damjan Murko: Hajdi, hahaha. Kasneje pa na tuji sceni Madonna.

 

Nena: Kako bi ocenili svoje petje na lestvici od 1 do 10?

Damjan Murko: 5, saj se še razvijam v tej smeri.

 

Damjan Murko | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kiko Z.: Ali ste v sporu z Natalijo Verboten?

Damjan Murko: Ne, pravzaprav nisem nikoli bil. Takrat je šlo za polresnico. Verjamem, da po vseh teh letih Natalija tudi razume, saj je pametna ženska. Ko se srečava, se pozdraviva.

 

Jozek D.: Mene pa zanima, koliko plošč prodate in koliko vam izplača Sazas?

Damjan Murko: Premalo. Meni osebno se bolj izplača izdati knjigo kot ploščo.

 

Maca Taca: Damjan, na fotografiji s počitnikovanja v Turčiji sem opazila, da imaš zelo seksi natrenirano ritko. Kaj počneš, da je tako slastna in v formi?

Damjan Murko: Haha, hvala. Končno imam osebnega trenerja, ki me preganja, hodim na kavitacijo in spijem dva litra vode. Seveda imam tudi jedilnik, ki so mi ga sestavili strokovnjaki.

 

Nena: Kaj bi naredil, če bi te poskušal v posteljo zvleči moški? Si že imel kdaj takšno izkušnjo?

Damjan Murko: Vsak dan jo imam, haha. Ni mi všeč, da bi me vlačili, so še druge metode, ki človeka prepričajo, hehe. Sicer imam ob svoji ženi vse, kar sem iskal, je druga polovica moje duše, zato si moške družbe ne želim.

 

Tamara Zidarn: Kaj meniš o tem, da so nekateri ljudje in tudi mediji namigovali, da si nasprotno spolno usmerjen? So te ta namigovanja prizadela, si jih preslišal, ali je bilo mogoče res kaj na tem, čeprav naj bi bil sedaj srečno poročen?

Damjan Murko: Vsa namigovanja in laži sem prenesel z dvignjeno glavo in svoje ime lahko nosim kot ogrlico. Nič mi ni škodovalo, ni me prizadelo, vedno sem znal negativnost obrniti sebi v prid. Rad vidim, da se piše o meni, pa četudi dobro.

 

Rainbow: Kako se odzovete na razne žaljivke, nesramne komentarje s strani medijev in publike? Verjetno boste kot ostale medijske osebnosti rekli, da vas to ne gane, pa vendarle, kaj vas je najbolj ganilo? Kje je tista meja, ki je več ne tolerirate?

Damjan Murko: Včasih so me vsi poznali, kazali s prstom za mano in od tega nisem imel kaj dosti. Danes se smejijo, ampak imam tudi sam nekaj od tega. Ko grem z odra, ne potrebujem rož, dajte mi kuverto. A so ljudje žaljivi? Joj, res sem že tako imun na to, da tega enostavno več ne vidim.

 

Nena: Kako bi ocenili svoje petje na lestvici od 1 do 10?
Damjan Murko: 5, saj se še razvijam v tej smeri.

Maca Taca: Nam zaupaš recept za svojo sladico Lepi Damjan?

Damjan Murko: Je v kjnigi.

 

Rainbow: Ste drugačni od ostalih slovenskih medijskih osebnosti in dejstvo je, da smo Slovenci nestrpen narod, ne znamo sprejemati drugačnih. Kaj bi s svojimi izkušnjami na tem področju svetovali osebam, ki so zaradi križanja želje po drugačnosti in strahu pred nestrpnostjo na nekakšnem razcepu življenjske poti?

Damjan Murko: Ali se vam zdim drugačen? Prej bi rekel edinstven. Ljudje si želijo kruha in iger, dajmo jim jih. Če si pravi, če si iskren, če delaš to, kar delaš, z dobro voljo, in če verjameš vase, ti nihče ne more do živega. Moraš biti eden in edini, kar pa je na naši sceni težko, vsaka druga je že lahko diva in vsak je lahko že slavček. To ne gre, treba je narediti selekcijo. Vse je še v povojih, a se naša kultura spreminja.

 

Shekinah: Govorilo se je, da je Maja noseča. Ali v kratkem načrtujeta družino?

Damjan Murko: Ja, res je! Že tri ure, haha.

 

Tamara Zidarn: Vse stvari, naj bodo dobre ali slabe, skušaš obrniti sebi v prid. Vse to le za promocijo. Ali nikoli ne razmišljaš o tem, koliko ljudi te zaradi tega ne mara, se iz tebe norčuje? Razumem, da na ta način služiš denar, pa vendar ali nisi nikoli opazil, da si v Sloveniji prava tarča posmeha?

Damjan Murko: Oni se mi smejijo ves mesec, konec meseca pa jaz njim, ko odprem denarnico.

 

Nena: Koliko zaslužiš na mesec?

Damjan Murko: Dovolj.

 

Nena: Dovolj za luksuz ali za račune?

Damjan Murko: Za dostojno življenje.

 

Michael C.: Mene zanima, zakaj si, če zaslužiš dovolj, delal v raznih gostilnah po Mariboru, ko je bila tvoja "kariera" uspešna?

Damjan Murko: Ja, res je in to povem s ponosom, bi še delal, če bi imel čas. A mi kariera tega ne dopušča. Res pa je, da sem v gostinskih obratih delal bolj kot promotor kot pa kaj drugega, ampak to je že druga zgodba. Za ta honorar, za nekaj ur na dan, bi tudi ti prijel pladenj v roke.

 

Marko V.: Povedal si, da se smejiš konec meseca, medtem ko se ostala Slovenija cel mesec. Veš, Damjan, nekoč boš spoznal, da denar ni vse. Prijatelji so neprecenljivi ...

Damjan Murko: Prijatelji ... Ko po mnogih letih izgubiš prijatelja samo zaradi tega, ker te je izdal, veš, da si z denarjem lahko vsaj bolj dostojno nesrečen.

 

Marko V.: Mogoče se moraš vprašati, zakaj te je izdal? Jih je bilo več? Mogoče pa ni z vsemi ostalimi nekaj narobe ...

Damjan Murko: Ne samo eden. Ostali niso bili vredni omembe.

 

Damjan Murko | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tamara Zidarn: Težko te razumem, da ti več pomeni denar kot tvoje dobro ime. Nisi nikoli razmišljal, da bi začel delati drugače, da bi lahko šel po mestu, ne da bi se vsi ozirali za tabo? Pa ne zaradi tega, ker si zvezda, ampak zato, ker se norčuješ iz sebe in to očitno le zaradi denarja.

Damjan Murko: To je moje delo, moj posel, ki ga izpostavljam. Spoštujem okolico in okolica spoštuje mene, kdo pa pravi, da se mi smejijo, ko grem po ulici. To se mi je zgodilo samo dvakrat v osmih letih. Se pravi, gledano realno, so se tebi ob morebitnih nezgodah celo prijatelji smejali večkrat kot meni tujci.

 

Rainbow: Včasih je prav, da se ne oziramo na posmehovanja in živimo svoje življenje, ampak kaj pa tvoji bližnji? Ti si pripravljen iti skozi te žaljivke, mogoče ona ne. Tudi bodoči otroci lahko trpijo na ta račun. Kaj meniš glede tega?

Damjan Murko: Otroci so v družini najšibkejši, zato jih je treba ubraniti. Moja žena ima sina, ki živi z nama. Nikoli ni imel nikakršnih problemov ne v šoli ne med vrstniki zato, ker njegov očim poje. Vse je bilo na meni. Odvisno je, kako enajstletnemu otroku svoj posel predstaviš in koliko se pogovarjaš z njim. Če ga znaš pravilno usmerjati, se zna postaviti za ljudi, ki jih ima rad. Ve, kje mu je mesto, in zna razmišljati trezno. Moji sorodniki so navajeni vsega hudega in se samo nasmejijo.

 

Michael C.: Kako dolgo misliš, da boš še "zvezda"?
Damjan Murko: Ali misliš, da sem zvezda? Hvala za kompliment, sam se ne obravnavam tako.

Tamara Zidarn: Hm, očitno niti sam ne veš, kakšno mnenje imajo ljudje o tebi. Poskusi s kakšno anketo o sebi, pa ti bo mogoče bolj jasno, kaj si kdo misli o tebi. Aja, pa saj te to ne zanima! Če te imajo vsi tako radi, zakaj te skoraj nikjer ni videti? Boš rekel, da ti gre tako dobro, da nastopaš samo na zasebnih zabavah?

Damjan Murko: O tem, koliko nastopov imam, lahko prebereš na www.damjan-murko.com.

 

Tamara Zidarn: Glej imaš 1000 objav za razne revije, nastopi so pa bolj v manjšini. Sem šla gledat. Prav nič nimam proti tebi, ampak zdi se mi žalostno, da si lahko tako mlad človek takole uničuje svoje življenje. Praviš, da si najbolj želiš duševnega miru. Dokler boš mislil, da je denar vse, ti ne bo uspelo.

Damjan Murko: Meni se zdi škoda, da si človek, kot si ti, vzame toliko časa za nekoga, ki ga ne mara. Kdaj sem pa rekel, da je denar vse? To je zraslo na vašem zelniku. Seveda pa sem za svoje delo plačan, a ti nisi? Po moje ne, ker bi sicer sedaj bila v službi, ne pa, da po nepotrebnem širiš negativno energijo.

 

Shekinah: Koliko časa si bil najdlje brez seksa?

Damjan Murko: Od jutra do zdaj, se pravi dve uri.

 

Michael C.: Ali ste res prijatelj z Jelinčičem?

Damjan Murko: Da.

 

Nena: Damjan, kako je tvoja žena osvojila tvoje srce?

Damjan Murko: Z nasmehom, iskrenostjo in predvsem je ena redkih žensk, ki je z mano zdržala sedem let pod isto streho, v isti postelji in istem življenju.

 

Michael C.: Koliko znaša honorar za ta klepet s tabo?

Damjan Murko: Neprecenljivo.

 

Michael C.: Kakšen avto voziš?

Damjan Murko: Ga ne vozim, imam voznika. Sicer pa imam Fiat mareo-karavana.

 

Shekinah: Za koliko se te da najeti za rojstnodnevno zabavo?

Damjan Murko: O tem ne odločam jaz, pač pa tajništvo. Treba je poklicati ali poslati sporočilo. Naslov najdete na že prej omenjeni spretni strani www.damjan-murko.com.

 

Nena: Česa si najbolj želiš?

Damjan Murko: Miru. Ne po svetu, ampak duševnega.

 

Michael C.: Kako dolgo misliš, da boš še "zvezda"?

Damjan Murko: Ali misliš, da sem zvezda? Hvala za kompliment, sam se ne obravnavam tako.

 

Michael C.: Ali razumeš pomen narekovajev v mojem stavku?

Damjan Murko: Ne, razloži.

 

Shekinah: Si že kdaj posnel domači pornofilm?

Damjan Murko: Da.

 

Michael C.: Ne odobravam te kot zvezdo, to je eno, kot drugo pa me zanima, če bi bil za honorar pripravljen prodati tvoj pornofilmček?

Damjan Murko: Ne, ker to nima nikakršne zveze z mojim delom in glasbo.

 

Michael C.: Niti za jurja?

Damjan Murko: Hahaha, za drobiž? Joj, pa kje živiš.

 

Shekinah: Kaj bi naredil, če bi tvoj pornič prišel v javnost?

Damjan Murko: Poklical bi mamo in ji rekel, naj si ga ogleda.

 

Shekinah: Ga z ženo pogledata ali si se ga znebil?

Damjan Murko: Presnel sem ga z novim, haha.

 

Nena: A imaš duševne težave?

Damjan Murko: Da, ker odgovarjam na tvoje vprašanje.

 

Latinowoman: Zakaj si srečen, ker si moški?

Damjan Murko: Ker za pravega moškega ni dovolj, da v eni roki drži vrček piva, v drugi pa cigareto. Tukaj ni naključij. Moški mora biti kavalir do sebe, ženske in okolice.

 

Damjan Murko: Srečno! Hvala vsem, me je veselilo. Bili ste super, ostanite taki, kot ste, mogoče se ravno zato tako dobro razumemo že osem let. Lep dan, vaš Damjan Murko!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.