Magazin > VIP
24 ogledov

Murko: "Sem brez konkurence"

Damjan Murko Bojan Mihalič
Damjan Murko nas s svojim glasom in stasom zabava že 12 let.

Se še spominjate svojih začetkov?
A seveda. Tega ne pozabiš nikoli.  Za 17. rojstni dan sta mi starša omogočila, da sem posnel svojo prvo pesem z naslovom Poleti, lastovka. Tako se je začela moja kariera najprej na Štajerskem po okoliških krajih, kasneje pa sem se začel kot virus širiti po vsej Sloveniji. Danes mi ni žal, sem številka ena na svojem področju in dobro se počutim v svoji koži.

Ste kralj samopromocije. Kje ste se naučili in domislili vseh trikov?
V 12 letih bi bilo zelo žalostno, če se ne bi. Sem individualist in nisem iskal nadomestkov, da bi mi kdorkoli pomagal ali celo naučil tega, kar sem danes. Šlo je za projekt Murko, ki sem ga sam dovršil do te mere, da sem še zmeraj zanimiv. Seveda gre za simbiozo med mano, občinstvom in mediji. Vem, kako se stvarem streže, in se zavedam svojih kvalitet.

Trije najbolj neresnični trači, ki ste jih o sebi prebrali do danes?
To pa ni težko, jih je bilo toliko, da se treh res ne bo težko spomniti, haha. Pred poroko se je govorilo o tem, da je moja žena moja sestrična, da sem se sam ponujal v resničnostne šove in da so me zavrnili ter da še zmeraj delam v neki gostilni in da ne živim od glasbe. Mene seveda to zabava, saj trači niso žaljivi. Vsaj ti ne.

Je na domači glasbeni sceni težko obstati?
O, to pa. Čeprav sem brez konkurence, je ne čutim in ne zaznavam, ljubosumne poglede pa še kako. Če delaš iskreno, premišljeno in s srcem, se ni težko obdržati. V prvi vrsti pa nikoli, res nikoli ne podvomim vase.

Kaj pripravljate za sobotni koncert?
V Grand Hotelu Primus na Ptuju ob 17.00 želim vsem, ki bodo prišli, ponuditi delček sebe, moje glasbe, nobenih škandalov ali zgodb ter tračev. Samo in zgolj mojo glasbo. Veselim se tega dogodka, ker vem, da bo to zelo čustven in poseben koncert, ki ga pripravljam v sodelovanju s Simone Hren, lepotno strokovnjakinjo. 

Kaj sporočate vsem nevoščljivcem?
Da naj živijo svoje življenje, ne sosedovega, da sem tudi zaradi njih še zmeraj tukaj in da naj še naprej tako pridno klikajo name, da bodo na tekočem o vsem, kar se dogaja z mano. Moški ne jočemo, brazgotine na duši pa pustijo druge stvari, nikakor pa ne ljudje, ki jih ne poznam in ne vplivajo na moje življenje. Zato se ne vznemirjam. Vse dobro vsem!

Komentarjev 3
  • Leon Plemeniti 16:18 01.avgust 2014.

    MURKO, MURKO, MURKO,MURKO, MURKO, MURKO,MURKO, MURKO, MURKO,MURKO, MURKO, MURKO,MURKO JE CAR !!!

  • patron 16:01 01.avgust 2014.

    brez konkurence v BEBAVOSTI......ubogi bebči...

  • ac-dc 10:20 12.april 2014.

    Je, je .Konkurenco imaš med šimpanzi v ZOO-ju. Pa se opravičujem, če sem jih žalil.