Magazin > VIP
25 ogledov

Murray naredil 17 usodnih napak

Conrad Murray, Michael Jackson, sojenje Reuters
V četrtem tednu sojenja razvpitemu zdravniku Conradu Murrayju so za pričo poklicali priznanega anesteziologa Stevena Schaferja.

Steven Schafer na sojenju Conradu Murrayju trenutno dokazuje, da je osebni zdravnik kralja popa naredil kar 17 napak in s tem pripomogel k smrti Michaela Jacksona. Shafer pravi, da se je Murray bolj kot zdravnik vedel kot uslužbenec in sledil Jacksonovim ukazom.

"Če bi se dr. Murray vedel kot zdravnik že prvič, ko ga je Michael zaradi težav z nespečnostjo prosil za propofol, bi ga Murray poslal k specialistu, ki zdravi nespečnost," je pričal Schafer, anesteziolog kolumbijske univerze in zadnja priča tožilstva. Med svojim pričanjem, ki bo potekalo kar tri dni, bo zdravnik razložil veliko stvari, ki jih je Murray storil, čeprav mu je kot zdravniku jasno, da tega ne bi smel, in ki so vodile do Michaelove prezgodnje smrti. Med 17 Murrayjevih zdravniških prekrškov med drugim šteje:

  • Murray ne bi smel predpisovati toksičnih anestetikov in drugih nevarnih zdravil brez opreme za opazovanje pacienta.
  • Nespečnosti ne bi smel zdraviti s propofolom.
  • Murray ni vodil nikakršne zdravniške kartoteke pokojnega kralja popa.
  • Murray ne bi smel zapuščati sobe, ne da bi med tem Jacksona nadzoroval drug zdravnik.
  • Murray Jacksonu ni nudil ustrezne prve pomoči, saj ga je oživljal na postelji, namesto na trdi podlagi.
  • Shafer je presenečen, da je Murray najprej poklical Jacksonovega osebnega asistenta in šele čez nekaj časa rešilca.

Murray je v svoj zagovor povedal, da je poskušal Jacksona odvrniti od propofola, da ga je samega pustil le dve minuti, ko se je vrnil, pa je opazil, da pevec ne diha. Murrayja lahko doleti do štiri leta zapora ali hišni pripor.

 





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.