Magazin > VIP
122 ogledov

Mury dobiva podporo z vseh strani

(Foto: Miro Majcen) Žurnal24 main
Mury Krasnik je na nedeljskih Talentih zapel pesem Beyoncé: Sweet Dreams (Beautiful Nightmare), ki dobro ponazarja vse, kar je sam čutil. Predvsem pa je 23-letnik presenetil s svojim posebnim stilom.

Kakšni so odzivi na vaš nedeljski nastop?

Trenutno berem komentarje na Facebooku in sem zelo zadovoljen z odzivi. Ljudje mi dajejo vedeti, da so z mano in me podpirajo, kar mi veliko pomeni, ker se že toliko časa trudim za to in zdaj se končno nekaj dogaja. Sicer nisem pričakoval nobenega odziva, ker se nanj nisem osredotočal, ampak bolj na to, da prenesem sporočilo, ki ga je očitno dojelo kar nekaj ljudi.

 

Zakaj niste že lani nastopili v oddaji in se pokazali Sloveniji?

Mislim, da se vse zgodi ob pravem času. In letos je nekako bolj moj čas. Ljudje se razvijamo na različne načine in ob različnih časih pridejo različne stvari.

 

Menite, da imate zadosten talent za zmago?

O zmagi ne razmišljam, ampak upam, da ja.

 

Kje in koliko časa ste šolali svoj pevski glas?

Učim se pri Nataši Nightingale, ki je prva učiteljica petja v Sloveniji z ameriško licenco speech level singing. S premori zaradi svojega šolanja in drugih obveznosti sem se šolal recimo tri leta.

 

Že kje nastopate?

Pogosto me kličejo iz Italije za nastope v klubih, ker je tam publika veliko bolj odprta za drugačne, nekonvencionalne stvari, za mogoče bolj seksualno odprte nastope.

 

Kaj pa v Sloveniji?

Večkrat me pokličejo z Metelkove. Pravzaprav sem nastopal že skoraj povsod, ampak to je bilo, preden sem postal to, kar sem zdaj. Ampak takrat nastop ni bil pristen, saj nisem bil to, kar sem. Spremenil sem se dve leti nazaj, zdaj pa se končno odpiram.

 

Tudi na odru ste povedali, da ste zdaj končno našli "pravi jaz". Kako bi se še opisali?

Sem oseba, ki zavrača vse možne stereotipe in oznake, ki jih narekuje družba. Kot oseba pa nisem nič bolj drugačen od ostalih. Mogoče je moja posebnost le to, da se v meni dogaja toliko različnih stvari. Težko pojasnim.

 

Vas družina in prijatelji podpirajo?

Seveda.

 

Kaj si obetate od svojega nastopa v oddaji?

Pomembno mi je, da odpiram določena vprašanja pri ljudeh, da se sprašujejo tudi o sebi, da se ozrejo vase in poiščejo odgovore v sebi. Poleg tega si želim, da bi se Slovenci bolj cenili, ker se imajo za kaj ceniti. Zelo rad bi videl, da bi se podpirali, ampak to se lahko zgodi samo, ko se zares cenimo. Ko cenimo sebe, lahko cenimo tudi druge.

 

Kakšno je vaše mnenje o žiriji?

Super so, hvaležen sem jim za podporo in besede, ki so mi jih izrekli.