Magazin > VIP
19 ogledov

Na dražbi: Madonna s krznom

Fotografija še ne svetovno slavne Madonne. Žurnal24 main
Dražbena hiša Christie ponuja fotografijo gole razkoračene razkošno poraščene niti malo blond' Madonne, ki jo je leta 1979 posnel znani fotograf Lee Friedlander.

Znamenita in razvpita fotografija je nastala, ko je bila Madonna ambiciozna, mlada, naravno temnolasa in gostolasa. Vsepovsod. Tudi pod pazduhama, ki pa nista v središču pozornosti.

Krzno! Koliko krzna!
Človek bi pomislil, da ima mlada Madonna v mednožju lasuljo Tine Turner. Lepo. Naravno. Po okusu številnih moških, ki imajo radi krzno. To je ena izmed serije šestih fotografij iz časov, ko je mlada dvajsetletna plesalka Madonna naredila vse za to, da bi zaslovela.
Se spomnite? Dejala je celo, da je bila izguba njenega devištva njena prva karieristična poteza? Izkazalo se je, da je bila to samo razvpita karieristična izjava.

Fotka ni velika
Širša javnost je takšno, mlado golo Madonno spoznala leta 1985, ko se je vseh šest fotk pojavilo v Playboyu. Takrat je že zaslovela. Začetna cena fotografije, ki si jo lahko zelo podrobno ogledate, približate, kakor želite na spletni strani dražbene hiše Christie, je 10.000 dolarjev. Fotografija ni ravno velika: 33 x 21,9 centimetrov. Dražba bo 12. februarja.

Preostalih pet fotografij iz serije so prodali leta 2003 – za samo približno 5.000 dolarjev. Vse so značilne Friedlanderjeve fotografije žensk. Ženske ima rad »zelo naravne«.

Kje je denar, kadar ga človek nujno potrebuje?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.