Magazin > VIP
24 ogledov

Na Dunaju so se vrteli

operni ples
1/16
Reuters
Na Dunaju se je sinoči odvijal sloviti operni ples, ki ga vsako leto organizira podjetnik Richard Lugner. Letos se je v dvorani trlo šest tisoč ljudi.

Lugner vsak leto povabi tudi posebnega gosta oziroma gostjo. Letos je bila glavna zvezda plesa Brigitte Nielsen. Med gosti iz sveta politike, športa in zabave so bili med drugim tudi igralec Roger Moore, manekenka Helena Christensen, igralki Rosario Dawson in Oona Chaplin, violinist David Garett, prvi mož Združenih narodov Ban Ki Moon, hrvaški premier Zoran Milanović, švedski zunanji minister Carl Bildt, nekdanji dirkač Niki Lauda, nekdanji tenisač Boris Becker in nekdanji nogometaš Lothar Matthäus. Med srečnimi povabljenci je bil tudi prvak Pozitivne Sloveniji Zoran Janković, ki ga je gostil dunajski župan Michael Häupl.

Operni ples je vsako leto ena od najbolj pričakovanih prireditev v Avstriji. Zelo zaželene so vstopnice, katerih cene se za nepovabljene začenjajo pri 250 evrih, za ložo pa je treba odšteti 18.500 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.