Magazin > VIP
59558 ogledov

Glasbena scena ovita v črnino: Uroš, hvala za vse in počivaj v miru

nagrobne sveče Facebook
Ustvarjal več kot dve desetletji.

"Uroš, legendaren si bil. Nepogrešljiv na naših rejvih in neprecenljiv del najboljših let slovenske tehno scene," se glasi eden od mnogih komentarjev pod objavo, da se je poslovil DJ Uroš Klančar, znan pod imeni Symann & Ulix.

Kot je na svojem profilu zapisal K4, je Uroš na Kersnikovi postal aktiven že pred več kot dvema desetletjema. "V naslednjih letih se je profiliral kot eden vodilnih domačih tehno DJ-jev ter pomagal postaviti in izpeljati več legendarnih štirkinih klubskih serialk, kot so Synaptic, Elements, Downlands itd. Številni dogodki, v katere je bil vpleten, niso poskrbeli zgolj za dolg seznam nepozabnih večerov in močnih gostov, ki so Ljubljano držali v koraku s svetovnimi elektronskimi trendi. Uroš je s Synaptic večeri na železni repertoar domače scene namreč pomagal vpeljati tudi eksperimentalne elektronske godbe. Strast do slednje je rezultirala tudi v nekoč nevsakdanjemu in unikatnemu open air dogodku Chill & Grill, ki je povezal številne somišljenike ter založbi Synaptic Pathways," so zapisali in dodali: "V spominu nam bodo ostali mnogi prepoteni večeri, hudi DJ nastopi in debate. Uroš pa ni bil profi le za mešalko, temveč tudi drugje. V klube je pomagal vpeljati številne mlade DJ-je in nekateri od njih še vedno pomembno sooblikujejo klubsko sceno pri nas. Na ta način ostaja z nami. Dragi Uroš, hvala za vse in počivaj v miru."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.