Magazin > VIP
7 ogledov

Na kraljevo poroko so vabljeni ...

Na kraljevo poroko je vabljenih okoli 1900 svatov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Seznam povabljenih na kraljevo poroko je zdaj znan javnosti. Pojavile so se prve polemike o (ne)povabljenih svatih.

Na kraljevi poroki princa Williama in Kate Middleton, ki bo 29. aprila, bo več zvezdnikov, kot se je sprva pričakovalo. Poleg plemičev, plemkinj, vojvod, kraljev, kraljic in premierjev je na poročni obred v Westminstrsko opatijo vabljenih kar nekaj zvenečih imen iz zabavnega sveta. Med drugim se bodo poroke udeležili pevka Joss Stone, režiser Guy Ritchie, glasbenik Elton John in zakonca Victoria in David Beckham.

Režiser Ritchie je dober prijatelj mladoporočencev. S princem ga pogosto vidijo popivati v režiserjevem priljubljenem londonskem klubu. Pevka Joss pa je leta 2007 nastopila na koncertu v spomin pokojni princesi Diani.

Na seznamu so še igralec Rowan Atkinson, ki je dober prijatelj princa Charlesa, avstralski plavalec Ian Thorpe, fotograf Mario Testino in zvezdnica Tara Palmer-Tomkinson.

Kot je že dlje časa znano, pa vabila na poroko ni dobila yorška vojvodinja Sarah Ferguson, medtem ko bosta njeni hčerki, princesi Eugenie in Beatrice, na poroki s svojim očetom, princem Andrewom.

Znan je tudi sedežni razpored v opatiji. Katina družina in prijatelji bodo sedeli na severnem delu opatije in si delili prehod z britansko kraljevo družino. Družina Spencer, po strani pokojne princese Diane, ter tuji diplomati in modrokrvniki sedijo za njimi, na strani pa bodo prinčevi prijatelji in diplomati.

Westminsterska opatija, London | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Polemike o povabljenih v političnem vrhu
Zdaj ko je potrjeno, da nekdanja britanska premierja, Tony Blair in Gordon Brown, na poroko, na kateri bo kar 1900 svatov, nista povabljena, je v javnosti završalo. Čeprav velja, da so na kraljevo poroko vabljeni tudi državniki, sta premierja pričakovala, da bosta vabilo prejela. Zanimivo pa je, da sta vabilo dobila nekdanja konservativna premierja, sir John Major in baronica Margaret Thatcher. Slednja je zaradi zdravstvenih razlogov povabilo zavrnila, sir John pa se bo povabilu odzval. S kraljevega dvora je prišlo uradno pojasnilo, da Blair in Gordon nista dobila povabila, ker nihče od njiju nima viteškega naziva, kot ga imata sir John in lady Thatcherjeva, presenetljivo pa je to, da so vabilo za poroko Diane in Charlesa dobili vsi nekdanji premierji.

Spencerjev govor odpovedan
Zelo dober prijatelj Williama in Kate, prinčev stric Earl Spencer, pa ne bo imel takšne vloge na poroki, kot se je sprva pričakovalo. Med obredom bi moral nasloviti svate, vendar ne bo imel nobene formalne vloge, so sporočili z dvora. Spencer prav tako ne bo sedel blizu kraljeve družine. S svojo zaročenko Karen Gordon bo sedel na drugi strani opatije, takoj za Middletonovimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.