Magazin > VIP
54639 ogledov

Na letošnjih volitvah bo kandidiral tudi znan obraz iz Kmetije

špela hojnik Osebni arhiv
Se je še spomnite?

Špela Hojnik, nekdanja tekmovalka šova Kmetija: Nov začetek in uspešna udeleženka številnih lepotnih tekmovanj, na izboru Miss Freedom of the World je zasedla peto mesto, osvojila pa je tudi lento miss osebnosti, na mednarodnem tekmovanju za Miss športa pa je bila razglašena za prvo spremljevalko, bo kandidirala na volitvah. 

"Kandidiram na listi Nove Slovenije. Moja odločitev po eni strani temelji na spominu na dr. Andreja Bajuka, ki ga je moj oče, ki je bil policist, službeno varoval v času, ko je bil Bajuk predsednik vlade. Imela sem ga privilegij spoznati in tudi njegovo soprogo, gospo Katarino. Večkrat smo se srečali in z njima sem preživela kar nekaj časa. Čeprav sem bila stara le 9 let, so mi za vedno ostale v spominu njune besede. Drugi razlog je ta, da me žalosti odnos in način delovanja naših politikov, ki so polni leporečja in praznih obljub in nemalokrat pozabljajo na spoštovanje osnovnih človeških vrednot. A naši ljudje si ne želijo veliko, le priložnost za delo, zaslužek za dostojno življenje in eksistenčno varnost,“ je povedala za Žurnal24, na vprašanje, za kaj se bo najbolj zavzemala, pa je odgovorila: "Glede na mojo izobrazbo oziroma poklic in službo, ki jo opravljam, bo to tudi področje mojega delovanja. Govorim o  otrocih, mladostnikih in starostnikih, saj ob delu z njimi živim svoje vrednote z veliko mero odgovornosti in discipline. Odnos do starejših je ogledalo družbe, ki pa ga nikakor ne smemo zanemariti.“

Hojnikova, magistrica socialne gerontologije in socialnega dela ter mamica enoletnega sinčka Leonarda, pravi, da njeni domači podpirajo njene politične ambicije. "Brez podpore moje družine in partnerja te kandidature ne bi zmogla. Imam prekrasnega, razumevajočega partnerja, ki mi vedno stoji ob strani in me podpira, tako kot tudi moja mlajša sestra in starša, ki sta mi privzgojila ljubezen in spoštovanje, najprej do same sebe, potem do soljudi in sta zaslužna za to, da sem odrasla v močno, samozavestno in pozitivno osebo. Za podporo se zahvaljujem tudi prijateljem in sovaščanom."

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:11 06.februar 2022.

    Verjetno kandidira za kmetijsko ministrico .