Magazin > VIP
33 ogledov

Na oboževalke nista pripravljena

Jože Robežnik in Matej Puc
1/4
Saša Despot
Nova voditelja SIT-a o tem, kako je med njima preskočila iskrica, v kako velike čevlje stopata in še marsičem ...

Zamenjali boste trenutno najuspešnejši in najduhovitejši voditeljski tandem v Sloveniji. Kako velika je trema?
Matej: Bolj kot pritisk glede Vida in Perota čutim vznemirjenje. Res stopava v velike čevlje, vendar s tem nimava težav. Tremo poskušava spreobrniti v nekaj pozitivnega, v kreativnost. Ni nama vseeno in zadevo želiva izpeljati čim bolje.
Jože: Glede na zahtevno nalogo, ki jo imava, trema je, prav tako pričakovanja.

Oba že imata izkušnje s televizijo, vama bo zato kaj lažje?
Matej: Po poklicu sem igralec in s televizijo imam izkušnje, ne pa tudi z vodenjem. V teatru se vedno lahko skrijem za lik, pri vodenju pa tega ni.
Jože: Štafeto mladosti sem vodil pred desetimi leti in vsekakor ni dober argument, da bi mi bilo zato lažje. Vsekakor se strinjam z Matejem, da ne bova igrala. Pri voditeljstvu je ključno, da si to, kar si.

Kako je prišlo do sodelovanja?
Matej: Odzvala sva se na avdicijo in očitno so opazili, da je pri najinem tandemu preskočila iskrica. Prej se nisva poznala.

Je to prednost ali slabost?
Jože: Na avdiciji so naju vprašali, ali se poznava že od prej. Imava namreč zelo kompatibilen smisel za humor. Če se z nekom poznaš, hočeš igrati. Midva pa greva šele čez to, kdo sploh sva, in mislim, da je to v tem primeru prednost.

Kako se bo vajino vodenje razlikovalo o tistega, kar so gledalci vajeni videti v tem šovu?
Matej: Bistvene razlike ne bo, saj so vloge jasne. Razlika bo že v tem, da sva različni osebi, čeprav imamo nastopaštvo v krvi vsi štirje. Razlika bodo tako predvsem naši karakterji.

V ospredju so talenti

Koliko svobode imata pri scenariju?
Jože: Kaj je vloga voditelja znotraj oddaje, je znano in to morava izpolniti. Sva del večjega sistema, saj ne gre za preprost format oddaje. Znotraj tega pa imava zelo proste roke.
Matej: V prvem sklopu oddaj, na avdicijah, so v ospredju predvsem talenti.

Ste šov spremljali?
Jože: Šove talentov spremljam že od Popstarsov. Kar se tiče resničnostnih šovov, pa sem se glede nekaterih zavestno odločil, da jih ne bom spremljal, saj sem vedel, da bi lahko takoj padel noter. Vendar vse spoštovanje do vseh teh šovov.
Matej: Slovenija ima talent sem spremljal, resničnostne oddaje pa malo manj.

Matej, kako boste uskladil voditeljstvo in igranje?
Za zdaj se mi je vse lepo izšlo. Gre le za usklajevanje, tako da bom tudi v gledališču še zelo dejaven.

Jože, vi pa ste diplomirali na ekonomski fakulteti. Zakaj in kako ste zajadrali v zabavljaške vode?
Štafeto mladosti sem vodil že v času študija, tako da sem iz tega šel delat to, kar sem študiral, za hobi pa sem se pozneje vrnil z videi na YouTubu. Takrat je te moje videe na Twitterju objavil Jonas in me pozneje povabil v spletno nadaljevanko Prepisani. Skozi to sem ugotovil, da je to nekaj, kar si želim početi.

Tudi Klemen Slakonja je v svojo oddajo povabil spletna zvezdnika, kako to komentirate?
Jože: To je zelo preprosto. Vsi smo verjeli, da bo splet neki nov medij, na katerem bo lažje delati tudi v smislu zaslužka, vendar se je izkazalo, da ni tako lahko. Če te k sodelovanju povabi televizija, kjer je doseg večji, je logično, da boš to sprejel. Nekaj pa je zagotovo tudi na tem, da si ljudje želijo sveže obraze.

Lani ste menda ugotovili, da je YouTube za zgube in da so pravi frajerji na televiziji? Se pravi, da ste postali frajer?
Jože: Dejstvo je, da ima televizija še vedno največji vpliv in doseg, največje stvari se delajo tukaj in o tem, kje so boljši, ni debate. Na neki način si frajer, če si na televiziji, tako si tudi dojet, zato se vsako jutro opomnim, da zato še nisem frajer. Malo me že je zaneslo.
Matej: Jaz za zdaj še ne čutim nobene razlike. Bomo videli, kako bo, ko se bo oddaja začela.

Oboževalke ju čakojo doma

Kaj pa oboževalke, sta pripravljena na ta del slave?
Jože: Jaz nisem. Ne vem še, kako se bom spopadel s tem. V resnici ne verjamem v zvezdništvo pri nas. Mislim, da je Dustin Hoffman nekoč dejal, da je Ljubljana edino mesto, po katerem se lahko mirno sprehaja. Sicer pa sem v zvezi.
Matej: Doma imam dve oboževalki, partnerico in hčer, in trudim se samo zato, da bi me onidve še naprej oboževali.

Kaj rada počneta v prostem času?
Jože: Rad grem na kolo, včasih sem deskal na valovih in smučal, danes se mi zaradi logistike ne da, pa tudi adrenalina imam dosti drugje. Rad pogledam kakšno serijo, film ali se odpravim na koncert. Presežkov ni.
Matej: Prosti čas posvetim družini, po duši pa sem športnik, vendar za to nimam več toliko časa.

Poleg voditeljev so zamenjali dve tretjini žirantov. Lucienne meni, da verjetno zaradi varčevanja. Sta cenejša od Vida in Petra?
Matej: Ne veva, koliko so dobili, tako da nisva sposobna nobene primerjave.
Jože: Kdo pa pravi, da nisva midva bolje plačana?

Imata med voditelji kakšne vzornike?
Matej: Vem, kaj mi je všeč, vendar se izogibam temu, da bi imel vzornika, saj nehote začneš oponašati njegove manevre. To sem izkusil tudi z igralskega stališča. Všeč mi je, če je voditelj sproščen in duhovit. V bistvu je trenutno Jože moj najljubši voditelj. Sicer pa spoštujem vse mlade fante, ki so prinesli neki svež veter, tako Vida in Petra kot Klemna in druge.
Jože: Ko sem se začel s tem ukvarjati, sem začel ceniti vse, ki se s tem ukvarjajo, in ne rečem več, da mi je kdo brezzvezen.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.