Magazin > VIP
40 ogledov

Na pogrebu medicinske sestre 2000 ljudi

Pogreb Jacinthe Saldanha
1/10
Reuters
Svojci so pokopali medicinsko sestro, ki si je po šali o zdravstvenem stanju Kate Middleton vzela življenje. Znana vsebina njenih poslovilnih pisem.

Truplo pokojne medicinske sestre Jacinthe Saldanha so v nedeljo poslali v Indijo. S posmrtnimi ostanki so se na pogreb, ki je bil danes, v Indijo vrnili tudi soprog pokojnice in njena dva otroka. Jacintho so pokopal v rodni Shirvi, pogreba pa se je udeležilo skoraj 2000 ljudi. Pogrebna slovesnost je potekala v katoliški cerkvi.

V soboto je na žalni maši v Westminstrski katedrali mož Ben Barboza povedal: "Moja žena, bila si luč v moji temi, in vedno si mi kazala pot naprej. Od prvega dne, ko sva se spoznala, si vedno stala ob meni, v stistki in sreči. Čutim, da je del mene umrl." Njena 14-letna hčerka Lisha je dodala, da bodo pogrešali njen smeh in lepe trenutke, ki so jih skupaj preživeli, njen sin Junal pa je še dejal, da je bila središče družine, ki jo je držala skupaj.

Znana vsebina poslovilnih pisem

Potem ko je Jacintha nasedla šali avstralskih radijskih voditeljev, ki sta dobila informacije o zdravstvenem stanju noseče Kate Middleton, je po treh dneh naredila samomor. Napisala je tri poslovilna pisma, v katerih pojasnjuje, zakaj se je odločila za smrt. Dve pismi so našli na mestu, kjer se je obesila (samomor je storila v bolnišnici), eno pa je bilo med njenimi osebnimi stvarmi.

Pisma so bila po navedbah britanskih medijev naslovljena na njenega delodajalca, se pravi na bolnišnico. V enem pismu je bila po navedbah virov kritična do "starejšega osebja bolnišnice" in do "postopka, ki ga je bila deležna". V drugem pismu je opisala svojo stisko, potem ko je nasedla šali voditeljev in njun klic prevezala drugi medicinski sestri, v tretjem pa je opisala svoje želje glede pogreba.

Oblasti sedaj preverjajo, v kolikšni meri so bili v bolnišnici odgovorni za njeno smrt. Na njeno poslovilno pismo se še niso odzvali, predstavnik bolnišnice pa ponavlja, da so ji po neljubem dogodku nudili vso potrebno pomoč in ji zatrdili, da sta z drugo medicinsko sestro žrtvi potegavščine in da ju ne bodo disciplinirali.

Kaj je bilo res in kaj ne, bo pokazala intenzivna preiskava, ki je v polnem teku.

 

Komentarjev 1
  • Jan Zajec 17:18 17.december 2012.

    Haha, "senior staff" ste pa kar kot "starejše osebje" prevedli??