Magazin > VIP
44 ogledov

Na RTVS vabili več kot pol redakcije

(Foto: Pro Plus) Žurnal24 main
Z Gregorjem Trebušakom, urednikom po novem enourne informativne oddaje Svet na Kanalu A, smo med drugim govorili o prestopu novinarjev na RTV Slovenija in vlogi urednika.

Zakaj mislite, da se je v zadnjem letu oziroma aprila še povečala gledanost Sveta?
Razlog je preprost, ker novinarji dobro delajo in odpirajo prave teme.

Je bil odhod Uroša Slaka in Bojana Travna za oddajo torej nekaj dobrega?
To bi pa težko rekel. Bojan je bil dober urednik, Uroš pa voditelj. In če odideta takšna sodelavca, vedno nekaj izgubiš, a je to priložnost za druge stvari in ljudi. Vsak urednik da oddaji svoj pečat.

Katerih vodil oziroma stvari, ki ste se jih naučili od Bojana Travna, se najbolj držite?
Da moraš delati pošteno in v interesu ljudi. Oni so tisti, ki jim dolguješ dobro oddajo, brez vmešavanja politike in pritiskov.

Kaj je bilo za vas najtežje, potem ko ste prevzeli vlogo urednika Sveta?
Odgovornost. Ta je s tem, ko delaš dnevnoinformativno oddajo vsak dan, velika. Pa tudi čas, ki ga imam oziroma nimam. S tem sem res bolj na tesnem.

Kakšen odnos imate do tekmovalnosti med Svetom in 24 ur na Pop TV?
Mi zelo dobro sodelujemo. Tekmovati z najbolj gledano informativno oddajo se pač ne da, si pa želim vsak večer, da smo kakšno stvar pokazali na naš, drugačen način.

Glede na to, da nekaj novinarjev Sveta prestopilo na RTV Slovenija, ali lahko pričakujemo, da bo tudi nekaj novinarjev prestopilo z RTVS na Svet?
S Sveta sta šla na RTVS dva novinarja. K sebi so vabili več kot polovico redakcije, a so ti ostali pri nas. Pri meni na sestanku pa so bile štiri novinarke z RTVS. To je pač normalen proces, novinarji iščejo nove izzive in je normalno, da menjajo službe. To, da so želeli večino naših novinarjev, pa pomeni samo to, da imamo v redakciji res dobro ekipo, če največja medijska hiša po obsegu kadre išče na Svetu, kajne.

Zakaj so novinarji odšli iz Sveta na RTVS?
Kot rečeno, odšla sta dva iz celotne redakcije in odšla sta zato, ker sta precenila, da jima to predstavlja nov izziv. Sam takšno odločitev spoštujem.

Kdaj prihajate v službo in kdaj odhajate domov?
Zjutraj sem v pisarni pred deveto uro, domov pa odhajam po osmi uri zvečer. Potem pa se dela tudi doma, zjutraj pred sedmo, pa zvečer, ko je treba pogledati vse oddaje. A gre. To rad počnem in tako ni težav z obsegom dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.