Magazin > VIP
18160 ogledov

Na ta junijski dan je bila Slovenija v šoku

Branko Vunjak – Brendi mediaspeed
Pred nekaj dnevi je minilo devet let od smrti Branka Jovanoviča Vunjaka, bolj znanega kot Brendi.

19. junij 2011 si bodo Brendijevi oboževalci zapomnili za vse čase. Tistega dne je priljubljenemu glasbeniku po nastopu v Lipici odpovedalo srce. Dočakal je le 49 let.

Po njegovih stopinjah že nekaj časa uspešna stopa njegov sin Dejan Vunjak, ki je bi v času očetove smrti star 18 let. "Najbolj pogrešam najine pogovore, ki so bili zelo konstruktivni. Z njim sem se lahko o vsem pogovarjal, in to brez zadržkov,“ je za Žurnal24 povedal Dejan.

Glasbenik pravi, da ima veliko lepih spominov na očeta, najraje pa se spominja časa, ko sta skupaj stala na odru. "Vesel sem, da sem imel to srečo, da sem lahko slabo leto z njim nastopal, ko sem bil kot bobnar član njegove skupine.“

Brednijev duh živi dalje v Dejanovem bendu Brendijeve barabe. Klaviaturist ter spremljevalni vokalist Dušan Zore in basist Jaka Okorn sta z Dejanom namreč igrala še v Brendijev bendu. "Dušan je tudi v našo skupino vnesel pravila, ki jih je uvedel moj oče – da se ne zamuja, ne pije in da je bend prioriteta. Teh se držimo,“ je za naš medij še povedal Dejan, ki se še vedno dobro spominja nasvetov, ki jih je dobil od očeta: "Pravil je: Na 10 dobrih del se eno povrne. Ko se vzpenjaš po stopnicah, bodi prijazen, ker ne veš koga boš na poti dol srečal. Bodi hvaležen za vsako službo. Spoštuj vsakega šefa, ker ti je dal priložnost.“

Dejan, ki pravi, da je po očetu podedoval trmo in varčnost, se sicer trenutno pripravlja na nove nastope. Pred kratkim so izdali tudi novo pesem Ni je lepše, kot si ti. 

Komentarjev 1
  • Tupamaros 19:34 23.junij 2020.

    Žurnalu je zmanjkalo špage pa posega v naftalin.