Magazin > VIP
30841 ogledov

Nace Junkar: Po šestih hospitalizacijah so ga k  življenju vrnile gole fotografije

Nace Junkar osebni arhiv
Eden naših največjih pevcev ima v petinštiridesetletni karieri za seboj okoli 4000 koncertov.

Nace Junkar danes živi povsem drugačno življenje kot v letih, ko je bil na vrhuncu svoje glasbene kariere. Leta 2002 se mu je namreč sesul svet, zapustila ga je dolgoletna partnerka, istega leta pa mu je umrl še oče, kar je pripeljalo do hudih težav z zdravjem. Junkar je bil kar šestkrat hospitaliziran na Centru za mentalno zdravje v Mostah, kamor se na mesečnih pogovorih oglasi še danes. Pravi, da je velik zagovornik zdravljenja z zdravili in pogovori in da povsem zaupa našim psihiatrom. Kot da psihične težave ne bi bile dovolj, se je Nacetu v glavi pojavila še anevrizma, zaradi katere je ponovno pristal v bolnišnici.

"Danes sem razpet med Kostanjevico na Krki, Ljubljano in Strunjanom. Morje mi zelo pomaga, pa tudi razgled, ki ga imam v Kostanjevici. Na splošno lepi razgledi name delujejo zdravilno. Z opero sem zaključil, arij z visokimi toni ne upam več peti, pa tudi za velike koncerte se zelo nerad obvežem. Ravno sem se opravičil Heleni Blagne, pa ne, da ne bi želel, le ne počutim se še sprejeti odgovornosti za tako velik koncert. Seveda je razumela. Še vedno pa zelo veliko in rad nastopam na dobrodelnih prireditvah. Ne delam razlik med organizatorji, grem tja, kjer so pomoči res potrebni. Za seboj imam že kakšnih 600 dobrodelnih prireditev, to mi je lažje, saj lahko skladbe izberem glede na počutje," pravi Junkar.

Po ljubezenskih težavah leta 2002 in smrti očeta je veliko bolj nezaupljiv do ljudi, zaupa nam, da avanturist tudi ni, zato je še vedno samski. Pravi, da se v zrelejših letih veliko težje zaljubiš in prepustiš. Nikoli pa ne pozabi na prijatelje, ki so ga spravili nazaj na sceno, med njimi je najbolj hvaležen Barbri Drnač in Romanu Turnšku, največji preboj pa se je zgodil, ko je revija Nova kar tri leta zapored objavila njegove gole fotografije. V smehu prizna, da so mu okoli leta 2010 s tem naredili celo uslugo, saj so se nanj takrat spomnili tudi tisti mediji, ki so ga vmes morda že malce pozabili. 

Nace Junkar Magazin Nace Junkar izginil brez sledu

Danes Nace kljub vsemu živi veliko bolj umirjeno življenje kot nekoč, na prvem mestu je njegovo zdravje in pa druženja, predvsem ima rad obiske. "Čeprav me je v času šestkratne hospitalizacije obiskalo le šest oseb, po operaciji anevrizme pa si obiskov sploh nisem želel, a se je prijateljica, igralka Lara Jankovič, skrila za vozičke s hrano in se pretihotapila do mene, me druženja, sploh obiski, še vedno zelo razveseljujejo. Poleg druženj še vedno rad hodim na predstave, ne le v Ljubljano in Maribor, pač pa tudi v manjša gledališča, ki so zelo, zelo kakovostna," dodaja Junkar, ki je v svoji petinštiridesetletni karieri pel številnim našim in tujim predsednikom, že pri šestnajstih letih tudi predsedniku Titu. 

Nace Junkar | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Komentarjev 3
  • armando 07:35 22.april 2019.

    dejte bit spoštljivi

  • ecco 15:23 27.september 2018.

    Zapustil ga je partner, ne partnerka! Nobena skrivnost!

  • B2soraya 09:16 27.september 2018.

    73, Figaro. Pogrešam naše pogovore z Bolho in Jantarjem .......73 Pumpa