Magazin > VIP
67560 ogledov

Nace Junkar za posledicami te zahrbtne bolezni trpi že 34 let

Nace Junkar osebni arhiv
Ponovno na rehabilitaciji …

Naš vrhunski operni pevec in učitelj petja, Nace Junkar je že leta 1987 zbolel za lymsko boreliozo (pogovorno borelijo), o kateri se takrat še ni veliko govorilo, hude posledice pa nosi celo življenje. 

"Takrat sem veliko kolesaril in dobi klopa ter značilno rdečico, a se v tistih časih o tem še ni veliko govorilo. Po teh mesecih sem začel hujšati, bruhati, pestili so me grozni glavoboli, zdravnica me je napotila k svoji sestri na Infekcijsko kliniko, kjer so me takoj napotili v bolnico. Ravno takrat so iz Amerike dobili prave antibiotike, a je bolezen pustila posledice. Še leta zatem so me pestili hudi glavoboli, s psihologom pa sem se pogovarjal, da je posledica borelioze lahko tudi depresija, za katero sem prvič zbolel leta 2002 in bil šestkrat hospitaliziran. Februarja letos sem si poškodoval še ramo, zelo me je začela boleti tudi hrbtenica, zdravili so me na Inštitutu za rehabilitacijo, trenutno pa sem v zdravilišču ob morju, kar mi zelo pomaga in sem že skoraj ok. Bilo pa je zelo hudo, niti avta nisem bil zmožen voziti, na srečo so mi veliko pomagali nekateri sorodniki, prijatelji in sosedje. Borelija me tako spremlja že celo življenje," je razkril glasbenik, ki pa kljub lastni stiski še vedno rad osrečuje druge. 

Tako je kljub bolečinam med karanteno sosedom prepeval na domačem balkonu, te dni bo osrečil oboževalko iz zdravilišča in njene kolege, ki zaradi hudih bolezni ne morejo obiskovati koncertov, avgusta pa ga čaka že 740. dobrodelna prireditev.  

Nace Junkar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

 
Komentarjev 1
  • Michelle_Smith 15:13 28.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦