Magazin > VIP
10956 ogledov

Najbolj tragične zvezdniške ljubezni vseh časov

Pierce Brosnan, Cassandra Harris Profimedia
Z njimi smo se veselili in z njimi smo jokali.

V Hollywoodu se ljubezenske drame ne odvijajo le pred kamero, ampak tudi za njo. Ljubezni, ki so se končale na tragičen način, je kar nekaj. Mi smo zbrali nekaj najodmevnejših.

Lea Michele in Cory Monteith

Lea Michele, Cory Monteith | Avtor: Profimedia Profimedia

Oboževalci serije Glee vedo, da je ljubezen med igralcema Leo Michele in Coryjem Monteithom vzklila pred kamerami. Par sta postala zelo hitro, svoje ljubezni pa pred javnostjo nista nikoli skrivala. Lea je večkrat povedala, da je zaradi Coreyja najbolj srečna ženska na svetu. A igralec se je boril z demoni, ki jih je poskušal utišati s pomočjo drog. V nekem hotelu v Kanadi je leta 2013  v 32. letu starosti vzel prevelik odmerek in umrl.

Pierce Brosnan in Cassandra Harris

Pierce Brosnan, Cassandra Harris | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 1980 je igralec Pierce Brosnan zvestobo do groba obljubil Cassandri Harris, ki mu je v enajst let dolgem zakonu rodila otroka. Svojo obljubo je Pierce držal … Leta 1991 je svetlolaska umrla zaradi raka na jajčnikih. Njuna zveza je veljala za zelo harmonično. Pierce je posvojil celo njena dva otroka, kar je bil še en dokaz, kako zelo jo je ljubil. Kot so poročali mediji, je Pierce ženi vseskozi zvesto stal ob strani. Cassandra je prestala 8 operacij in kemoterapije, a bolezen je bila premočna. Dočakala je le 43 let. To pa ni bila edina tragedija, ki je doletela igralca. Zaradi raka je leta 2013 umrla tudi njegova posvojenka Charlotte, Cassandrina hči.

John Lennon in Yoko Ono

John Lennon, Yoko Ono | Avtor: Profimedia Profimedia

Mnogi oboževalci Beatlov nimajo najboljšega mnenja o Yoko Ono, saj so prepričani, da je bila njena ljubezen z Johnom Lennonom kriva za razpad skupine. Poznavalci glasbene zgodovine sicer zatrjujejo, da ji delajo krivico, saj so težave v skupini nastale že mnoge pred njenim prihodom. Kakor koli že, Yoko si je ime ustvarila kot umetnica, Lennona pa je spoznala na eni od svojih prireditev. Njuna zveza je bila burna, kljub temu nihče ni dvomil v njuno ljubezen, ki je trajala vse do decembra 1980, ko je neprištevni oboževalec Mark David Chapman v New Yorku umoril velikega glasbenika.

L'Wren Scott in Mick Jagger
Mick Jagger je v modni oblikovalki L'Wren Scott našel "ljubimko in najboljšo prijateljico“. Skupaj sta bila več kot 10 let. Podpirala sta se, se znala skupaj veseliti in smejati. Leta 2014 pa je L'Wren storila samomor. Svoji asistentki je poslala sporočilo, kdaj naj se zglasi v njenem stanovanju. Ko je prišla, jo je našla. Zvezdnica se je obesila s šalom. Pravijo, da je bila obupana, ker je imela dolgove.

Brittany Murphy in Simon Monjack

Brittany Murphy, Simon Monjack | Avtor: Profimedia Profimedia

Brittany Murphy je umrla tri leta po poroki s scenaristom Simon Monjackom. Njuna smrt je še vedno ovita v tančico skrivnosti. Pet mesecev za njo je v isti hiši namreč umrl tudi Simon. V poročilu piše, da je igralka umrla zaradi pljučnice in kombinacije zdravil, bila pa je tudi slabokrvna. Za Simona pa naj bi bile usodne težave s srcem. Zvezdničin oče tej teoriji ni verjel, zato je šop hčerinih las poslal v neodvisni laboratorij, kjer so odkrili, da je zvezdnica po vsej verjetnosti umrla zaradi zastrupitve s težkimi kovinami.

John Ritter in Amy Yasbeck

John Ritter, Amy Yasbeck | Avtor: Profimedia Profimedia

Amy Yasbeck petega rojstnega dneva hčerke Stelle, 11. septembra 2003, nikoli ne bo pozabila. Tistega dne je namreč zaradi anevrizme umrla njena velika ljubezen, igralec John Ritter. Zadnji besedi, ki jih je slišala iz njegovih ust, sta bili: "Ljubim te.“

Patrick Swayze in Lisa Niemi

Lisa Niemi Patrick Swayze | Avtor: FameFlynet FameFlynet

Par je bil poročen 34 let, kar je v Hollywoodu prava večnost. Patrick je bil star 20 let, ko je prvič zagledal Liso, brhko plesalko, ki je takrat štela rosnih 16 let. Kot je povedal, se je vanjo takoj zaljubil in njuna ljubezen je trajala vse do njegove smrti leta 2009. Zanj je bil usoden rak na trebušni slinavki. Lisa je sedaj našla srečo v objemu Alberta DePrisca, a se z njim sprva ni hotela poročiti. Na koncu je le privolila. En mesec pred poroko se je Patrick prikazal v njenih sanjah. Lisa pravi, da verjame, da ji je na ta način dal svoj blagoslov.

Liam Neeson in Natasha Richardson

Liam Neeson, Natasha Richardson | Avtor: Profimedia Profimedia

Liam Neeson pravi, da še vedno ni prebolel smrti svoje žene, igralke Natashe Richardson, ki je med smučanjem leta 2009 na pisti za začetnike nesrečno padla in utrpela poškodbe glave. Sprva se je zdelo, da gre le za lažjo poškodbo. Igralka je zavrnila zdravniško pomoč, ko so jo le prepričali, da mora v bolnišnico, pa je bilo žal že prepozno.

Heath Ledger in Michelle Williams

Michelle Williams, Heath Ledger | Avtor: Profimedia Profimedia

Heath Ledger in Michelle Williams sta se spoznala leta 2005 med snemanjem filma Gora Brokeback. Michelle je kmalu zanosila in paru se je pridružila hčerka Mathilda. Bila sta srečna, a kmalu so se nad njuno ljubeznijo zgrnili temno oblaki. Ledger je skakal od zabave do zabave in se drogiral. Kot se je pozneje razvedelo, je imel depresijo. Michelle je Ledgerja zapustila, a ne zato, ker ga ne bi več ljubila, temveč zaradi njegovega vse bolj nerazumnega obnašanja. Januarja 2008 je Ledger izgubil boj s svojimi demoni. Umrl je zaradi mešanice različne zdravil.

Petra Nemcova in Simon Atlee

Petra Nemcova, Simon Atlee | Avtor: Profimedia Profimedia

Manekenka Petra Nemcova je leta 2004 na Tajskem izgubila ljubezen svojega življenja, Simona Atleeja. Umrl je v cunamiju, ki je zahteval več kot 200 tisoč življenj. Ko je prišlo do katastrofe, sta spala v svojem bungalovu na plaži. Petra se spominja, da jo je Simon klical, a ju je tok ločil. Da je preživela, meji na čudež. Val ji je namreč zlomil medenico, zato si je lahko pomagala le z rokami. Nemočno se je osem ur držala za palmo, ko je končno prišla rešitev.

Sharon Tate in Roman Polanski

roman polanski, sharon tate | Avtor: Profimedia Profimedia

Preden so režiserja Romana Polanskega obtožili spolnega napada na mladoletno osebo, je bil poročen z igralko Sharon Tate. Njun zakon ni bil popoln. Režiser naj bi ženo večkrat prevaral, a, kot pravijo viri, Sharon kljub temu nihče ni ljubil bolj kot on.
Njuna sreča se je končala leta 1969, ko so nosečo Sharon in nekaj njenih prijateljev umorili člani sekte, ki ga je vodil Charles Manson.

Clark Gable in  Carole Lombard

Clark Gable, Carole Lombard | Avtor: Profimedia Profimedia

Clark Gable in Carole Lombard sta v 30. letih preteklega stoletja spadala med najbolj razvpite pare Hollywooda. A tudi ta zveza je imela vzpone in padce. Govori se, da je Carole, kadar sta se sprla, svojemu ljubimcu poslala bele golobe in ga poskušala na ta način omehčati. Ko sta se poročila, sta se umaknila na podeželje in živela na kmetiji. Njune sreče je bilo konec, ko se je letalo, na katerem je bila igralka, zaletelo v goro. Ko so našli njene posmrtne ostanke, naj bi Gable rekel: "Moj bog, ne želim se vrniti v prazno hišo.“  A se je vrnil in še dvakrat skočil v zakon. Ko je leta 1961 umrl, ga je žena pokopala ob Carole.

Christopher in Dana Reeve

Christopher Reeve | Avtor: Profimedia Profimedia

Igralec Christopher Reeve se je na prvi pogled zaljubil v svojo ženo Dano, s katero sta leta 1992 stopila pred oltar. Poročena sta ostala vse do njegove smrti. Par je doživel veliko hudega. Leta 1995 je Reeve namreč padel s konja in si poškodoval hrbtenico. Od vratu navzdol je bil hrom. Njegova žena mu je vseskozi stala ob strani. Skupaj sta javnost osveščala o pomembnosti raziskav, ki bi pomagale bolnikom, ki so doživeli podobne tragedije kot Reeve. Leta 2004 je igralec nenadoma umrl, zaradi antibiotika, ki ga je dobil zaradi nekega vnetja. Leta 2006 je zaradi raka umrla tudi Dana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.