Magazin > VIP
27 ogledov

Najbolj vplivni na svetu so ...

Rihanna Reuters
Časnik Time je že tradicionalno objavil seznam stotih najbolj vplivnih osebnosti, ki "spreminjajo naš svet, nas navdihujejo, zabavajo in izzivajo“. Na njem so se znašli tudi številni zvezdniki.

Na lestvici časnika Time, ki jo sestavijo na podlagi spletne ankete bralcev in po izboru urednikov, so se med stotimi osebnostmi, ki so imeli v preteklem letu največ vpliva na svetovne zadeve, poleg različnih svetovnih voditeljev znašle tudi nekatere zvezde iz sveta filma, glasbe in športa. Tako sta letos v družbi ameriškega predsednika Baracka Obame in zunanje ministrice Hillary Clinton, izraelskega premierja Benjamina Netanyahua, nemške kanclerke Angele Merkel in severnokorejskega voditelja Kima Jonga svoje mesto na lestvici našli tudi britanska pevka Adele in barbadoška pop zvezdnica Rihanna. Med televizijskimi osebnostmi so se na listo prebili Matt Lauer, Stephen Colbert in Chelsea Handler, časnik pa je izkazal čast tudi igralkam Violi Davis, Jessici Chastain, Tildi Swinton in Claire Danes. Na seznamu sta se znašli še slavni britanski sestri, Kate in Pippa Middleton.

Revija Time pa je izbrala tudi malopridneže leta. Nelaskavi naziv so tako prejeli Kim Jong Un, mula Mohammed Omar, šejk Moktar Ali Zubeyr ter sirski predsednik Bashar Assad.

Celotno lestvico stotih najbolj vplivnih ljudi na svetu si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.