Magazin > VIP
41 ogledov

'Najboljši kuhar na svet' žrtev pretkane prevare

Benoit Violier
1/3
EPA
Za vrhunskega kuharja Benoîta Violierja, ki je storil samomor, ni bil usoden stres, kot so mnogi namigovali.

Benoît Violier | Avtor: EPA EPA
V začetku meseca je Švico in kuharski svet šokirala vest, da se je v svojem stanovanju ustrelil kuhar Benoît Violier, vodja kuhinje L’Hotel de Ville, ki so jo decembra razglasili za najboljšo restavracijo na svetu (La Liste).

Mnogi so bili prepričani, da je bil za 44-letnega Violierja pritisk, ki ga s sabo prinaša vodenje vrhunske restavracije, enostavno prevelik, a temu očitno ni bilo tako. Violier je bil zaradi prevarantov do vratu v dolgovih. Pri nekem švicarskem podjetju v Sionu je naročeval vina, ki so stala med 18 tisoč in 35 tisoč evrov, a mu žlahtne kapljice nikoli niso dostavili. Iste steklenice naj bi to podjetje namreč prodalo trem ali štirim različnim kupcem. Violierjeva restavracija naj bi imela zaradi tega 1,7-milijonsko izgubo.

Violierja so v soboto v Franciji, v rojstnem kraju, položili k večnemu počitku. Na slovesnosti, ki je potekala v petek v Švici, se je od kuharja poslovilo 1500 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.