Magazin > VIP
77 ogledov

Najhitrejša je bila Tina

Tek v petkah
1/19
Anže Petkovšek
V središču Ljubljane se je opoldne že šesto leto zapored odvila ženska tekaška preizkušnja - Cosmopolitanov tek v petkah. V rožnate barve odeta prireditev je tako tudi letos poskrbela za obilo smeha in zabave za vse številčnejše tekmovalke, navijače in gledalce.

Najhitrejša med njimi, Tina Božič iz Slovenske Bistrice, je cilj pretekla v borih 18,48 sekundah in si tako pritekla ček za 1000 evrov, ki ga zmagovalki teka v petkah vsako leto nameni podjetje Compeed.

Bogatih nagrad sta bili deležni tudi tekmovalka z najvišjo petko Patricia Peklar z Vranskega, ki je tekla na vrtoglavih 16,2 centimetrskih petah, in tekmovalka, ki se je po mnenju cosmo žirije najbolje odrezala v kategoriji najlepše oblečene, Zora Mastinak iz Polzele.

Od leta 2007

S tekmovanjem pod okriljem revije Cosmopolitan so začeli leta 2007, rožnato obarvana prireditev pa vsako leto privablja več tekmovalk in več gledalcev.

Kot pojasnjujejo organizatorji, se je prireditev od svojih začetkov razvijala in spreminjala. Vsakoletnemu teku deklet so se tako med drugim leta 2010 pridružile slovenske zvezdnice, ki so se pomerile v lastni zvezdniški kategoriji, in fantje, ki so takrat tekli kar v plavutkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.