Magazin > VIP
47 ogledov

Najlažja tarča je Janša

S šopkom cvetočega smeha vas bo obdaril tudi Boštjan Gorenc - Pižama. (Foto: Nik Žurnal24 main
Boštjan Gorenc - Pižama. O stand up komediji in temah, ki kličejo po šalah.

S kakšno šalo najhitreje nasmejite Slovenko in s kakšno Slovenca?
Slovenko tako, da najprej poveš kakšno čez Slovenca, Slovenca pa tako, da poveš kakšno čez Slovenko (smeh).

Potem je to najbolj hvaležna tema?
Medosebni odnosi so zelo razširjena tema, ampak potem vsak zapade v  svoje filme. Mislim, da ni toliko pomembna tematika kot to, da predstaviš svoj pogled.

Udeleženci resničnostnih šovov so že sami taki, da se ti je nerodno delati norca iz njih, ker je tako, kot da bi dali ribo v šalico za kavo in rekli, zdaj pa jo ujemi, če jo lahko.
 

Ali šale o odnosih prinesete tudi od doma?
Prej o odnosih nikoli nisem govoril, zdaj pa dejansko imam ta material, na kaj se mora človek privaditi, ko pride v zvezo.

Kaj je sicer trenutno najbolj aktualna tema?
Recesija, z resničnostnimi šovi pa imamo trenutno na srečo pavzo.

Je za stand up komika dovolj če nasmeji, tudi če gre za cenen humor?
Lahko jih dobiš na prvo žogo, čeprav sam hočem narediti foro, ki bo na drugo, tretjo žogo. Če naredim primerjavo z nogometom: gol je sicer lep, če nekdo zabije žogo v gol, ampak ti bo bolj všeč, če bo nogometaš prej ene tri predriblal in jo s petko lepo spravil v mrežo.

Bo%C5%A1tjan Gorenc - Pi%C5%BEama | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kaj je vaš zaščitni znalk pri stand up nastopih?
Doslej so bile predvsem kile, ampak glede na to, da mi jih je v zadnjih treh mesecih in pol uspelo izgubiti 30 in da še letijo dol … Poleg tega pa je bilo še to, da je veliko komikov, ki imajo indeks telesne mase 0,5, začelo javkati, kako so debeli. Jaz sem, ko sem šel v drugo nadstropje, lahko postavil cel bazni tabor, oni pa zgledajo tako, kot da bi jih v trebuh pičil en malo bolj zajeban obad. Mislim, da je moj zaščitni znak literatura.

Kaj pa ideje s televizije?
Najhvaležnejša tema so resničnostni šovi, čeprav so udeleženci že sami taki, da se ti je malo nerodno delati norca iz njih, ker je tako, kot da bi dali ribo v šalico za kavo in rekli, zdaj pa jo ujemi, če jo lahko. Ni tak izziv.

Kaj če šala ne naleti na dober odziv?
Greš naprej. Najhuje, kar lahko narediš, je, da se ustaviš in greš razlagat šalo.

Te kdaj spravijo v smeh reakcije iz publike?
Ja. Imaš dva tipa ljudi. Prvi ti res lahko dajo nekaj zabavnega, imaš pa tudi naporne, ponavadi v kakšnih lokalih. Malo je pijan in ne razume, zakaj si prišel težit, ker vsak večer hoče v miru spiti tista dva pira, medtem ko mu doma žena lika.

Zakaj si naši stand up komiki ne upajo tako daleč kot nekateri tuji?
Komiki kreiramo publiko, ampak tudi publika kreira nas. Počasi širimo meje, ampak večinska publika tega res še ni pripravljena sprejemati.  Moramo vedeti tudi, da smo dvomilijonski trg. Na ameriškem ali britanskem trgu bo tudi tisti, ki bo imel roben humor, dobil milijon ljudi, ki ga bo spremljal, pri nas pa tisoč. Zato se v neki meri še vedno poslužujemo vsakdanjih tem.

Katere šale slovenska publika slabo prenaša?
Mogoče homoseksualnost. Heteroseksualni na primer ne vedo, ali se jim smejo smejati.

Na račun katerega slovenskega politika je najlažje delati šale?
Moje vodilo je, da je treba krcati tistega, ki je na vrhu, sicer pa nimam omejitve. Najbolj hvaležen pa je Janez Janša že samo zaradi njegovega glasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.