Magazin > VIP
140 ogledov

Najlepša Slovenka je Lana Mahnič Jekoš

miss slovenije 2011, Lana Mahnič Jekoš
1/58
Benjamin Kovač
Na finalnem izboru Miss Slovenije 2011 je med 12 finalistkami žirijo prepričala Lana Mahnič Jekoš. Lana bo slovenske barve zastopala 8. novembra v Londonu na izboru za miss sveta.

Za naslov najlepše Slovenke se je nocoj potegovalo 12 finalistk, med katerimi pa je žirante najbolj navdušila 21-letna Lana Mahnič Jekoš iz Grosupljega, ki študira mednarodno poslovanje na univerzi Greenwich v Londonu. "Upala sem na zmago, a je nisem pričakovala, saj vsa dekleta izgledajo zelo dobro," je po izboru povedala nova miss Slovenije in dodala: "Mislim, da sem žirijo prepričala z nasmehom in samozavestjo."

Lana je kot hčerka diplomatov veliko časa preživela v tujini, med drugim v New Yorku, kjer se je tudi rodila, v Grčiji, v Egiptu, kjer se je naučila tudi trebušnega plesa, s katerim se je predstavila na izboru za Miss talent 2011, ter nazadnje v Londonu.

Zmage – kot je to v navadi – ni pričakovala, o svojih konkurentkah pa je za naš portal povedala naslednje: "Punce so bile letos odlične. Vsaka je bila zanimiva na svoj način in vsaka bi si zaslužila zmago. Vse smo se trudile. Imele smo se fino, smo pa tudi veliko delale. Upala sem na zmago, kot vsaka izmed nas, nisem pa je pričakovala."

Zmago bo Lana – kot nam je dejala – proslavila s svojimi najbližjimi, zaveda pa se, da jo čaka veliko dela, ki pa se ga veseli. "Vedno sem si želela delati v svetu mode. Že v preteklosti sem se med šolo ukvarjala z manekenstvom. Letos sem končala študij v Londonu, v prihodnje bi si zato zelo želela delati tudi v tujini. Upam, da bom svoj lepotni naziv čim bolje izkoristila," je dejala Lana, ki se je na izbor za najlepšo Slovenko prijavila sama. To je sploh njeno prvo tekmovanje, za Miss Slovenije pa se je odločila, ker je to po njenem mnenju najbolj prestižno tekmovanje pri nas.

Svetovnega izbora se Lana že zelo veseli, saj se vrača v London, ki je – kot je dejala – njen drugi dom. Ima dolgoletnega fanta, ki je pol Italijan in pol Grk, njuno zvezo pa se bosta trudila vzdrževati po najboljših močeh.

Sicer se Lana veliko ukvarja s športom. Rada ima tenis, tek, jahanje, odbojko in ples. Med pevkami se ne vidi, od znanih oseb pa občuduje Oprah Winfrey, saj je po njenem mneju dosegla izjemno veliko.

Lana, ki je naslov najlepše prevzela od lanske miss Slovenije Sandre Adam, je torej tista, ki bo 8. novembra zastopala slovenske barve na svetovnem izboru za najlepšo Zemljanko v Londonu.

Sandra nam je povedala, da se ji ni bilo tako zelo težko posloviti od krone. "Mislim, da si priložnost zasluži tudi drugo dekle. Odločitev je bila sicer letos kar težka, a mislim, da smo izbrali pravo punco. Točkovno so si bila dekleta kar blizu. Je pa bila Lana že od samega začetka moja favoritka. Upam, da bomo tudi vnaprej sodelovali," nam je tik po razglasitvi zmagovalke dejala Sandra.

Lento prve spremljevalke je osvojila 23-letna Tjaša Vezjak iz Maribora, naziv druge spremljevalke pa je prejela 19-letna Ana Žigante, ki je v predizboru dobila že naslov miss bikini. Miss fotogeničnosti je postala 17-letna Ines Agić.

Trije lepotni naslovi so bili sicer podeljeni že 23. junija, ko so žiranti poleg miss bikini okronali še 19-letno Barbaro Parežnik za top model, 20-letna Nastja Breg pa je s svojo pesmijo in igranjem kitare osvojila naslov miss talent 2011.

Na žirantskih stolčkih so na letošnjem izboru sedeli predstavnik profesionalne šole ličenja kozmetike MUD Hrvoje Kožul, predstavnik Postojnske jame Dragan Kiković, modna oblikovalka Maja Ferme, lanska miss Slovenije Sandra Adam, direktor prodaje pri Hyundai Avto Trade Marko Kajfež , predstavnik Slovenskih novic Robert Schmitzer, producentka razvedrilnega programa Mica Puc Ornik, jadralec Vasilij Žbogar in estetski kirurg ter lastnik Estetike Onišak Boris Onišak.

Maja Ferme, ki je punce spremljala od prvih predizborov dalje, nam je povedala, da so dekleta v vsem tem času res spoznali do potankosti.

"Če bi bila samo danes na tej prireditvi, bi se verjetno odločila drugače. Mislim pa, da je pravilno, da miss Slovnije spoznaš čim bolje, v celoti, saj nenazadnje predstavlja nas, Slovence. Zunanji videz je seveda pomemben, zelo pomemben pa je tudi način hoje, komunikativnost (predvsem znanje angleškega jezika), saj jo pošiljamo na svetovni izbor, pa tudi osebnost, da je prijazna, nekonfliktna. Z izbiro Lane sem zelo zadovoljna," je za naš portal povedala Maja, ki je "oblekla"vse finalistke, pa tudi oba voditelja prireditve, stand up komika Tina Vidopivca in voditeljico ter igralko Ulo Furlan.

Za vmesne glasbene vložke pa so na izboru poskrbeli Nina PušlarNeishaBilbi, skupina Nude ter Boris Novković.

Novopečena miss Slovenije 2011 je poleg titule najlepše prejela tudi bogate nagrade v skupni vrednosti 30 tisoč evrov.

Komentarjev 5
  • zic 08:26 27.junij 2011.

    meni je zmagovalka čist ok...mogoče jih je tudi to prepričalo, ker je bila veliko po svetu in mi slovenci tako ali tako častimo oz. dajemo v višave ljudi ki so karkoli povezani s tujino in zato mislim, da je zo ...prikaži več bil glavni vzrok zmage.....ne morem pa verjet, da smo enkrat speljali izbor brez Alm, Samir ali pa Amel!!!

  • Nejc Furh 00:10 27.junij 2011.

    Svaka čast žiriji. Pošiljamo take na Miss Sveta kot da nočemo bit nikoli visoko. Blondinka ni zmagala Miss Sveta že več kot 10 let. Bravo res :)

  • Matjaž Košuta 23:07 26.junij 2011.

    ni najlepša je pa sigurnobla najboljša u postli!