Magazin > VIP
24 ogledov

Najlepša Zemljanka je Američanka

Alexandria je na tekmovanju za miss sveta prekosila Norvežanko, ki je veljala za
1/12
Žurnal24 main
V razkošnem kitajskem letovišču Sanja so za letošnjo miss sveta okronali Američanko Alexandrio Mills. Prva spremljevalka je postala miss Bocvane, druga pa miss Venezuele.

Za krono najlepše se je v velikem finalu 60. svetovnega lepotnega izbora potegovalo sedem lepotic: miss Venezuele, miss Irske, miss Kitajske, miss Italije, miss Norveške, miss ZDA in miss Bocvane. V naslednji krog so od sedmih finalistk izbrali le pet, brez finalnega nastopa pa sta ostali miss Italije in miss Norveške. Za najlepšo Zemljanko so tokrat okronali 18-letno Alexandrio Mills iz ZDA, njena prva spremljevalka je postala Emma Wareus iz Bocvane, druga pa Adriana Vasini iz Venezuele. Zmagovalki je krono predala lanskoletna miss sveta, Gibraltarka Kaiane Aldorino.

18-letna Alexandria je po prejeti kroni za najlepšo Zemljanko potočila nekaj solz. Letošnja miss sveta, ki je pred kratkim končala srednjo šolo, si želi postati učiteljica. Obožuje potovanja, v prostem času pa se ukvarja s fotografiranjem.

Največja humanitarka je Kenijka

Poleg prvih treh glavnih nagrad pa so podelili tudi številne druge. Tako je miss bikinija postala Portoričanka Yara La Santa, miss Severne Irske Lori Moore miss športa, Norvežanka pa miss topmodel. Zmagovalka izbora Lepota z namenom je postala Natasha Metto iz Kenije, ki se bori proti različnim epidemijam na domačih tleh.

Stavili na Norvežanko

V zadnjih dneh pred izborom je stavniška hiša William Hill na prvo mesto med lepoticami, ki imajo največ možnosti, da bodo sedle na prestol miss sveta, postavila 23-letno Norvežanko Mariann Birkedal, ki je za svoj moto navedla stavek "Do vseh se vedi spoštljivo." Norvežanka se je sicer uvrstila med sedem najlepših, toda na žalost mnogih, ki so bili prepričani v njeno zmago, ni postala najlepša Zemljanka.

Slovenske misice Sandre Adam med tekmujočimi ni bilo, saj je zaradi bolezni in slabega počutja izbor predčasno zapustila. Prenos izbora so spremljali po vsem svetu v več kot 150 državah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.