Magazin > VIP
168 ogledov

Najlepšo bo izbirala tudi publika

1/24
Žurnal24 main
V enem izmed ljubljanskih hotelov so danes na tiskovni konferenci predstavili finalistke za prestižni lepotni naziv Miss Slovenije 2010, ki bo letos v znamenju številnih sprememb.

Na treh kastingih, ki so se odvili v Portorožu, Domžalah in v Mariboru, so izbrali 12 finalistk, ki se bodo za naziv najlepše potegovale 29. avgusta ob 20.00 v SNG Maribor.

Kot so povedali organizatorji, bo finale potekal na Štajerskem in ne v Ljubljani, kot smo bili vajeni do zdaj, saj jim ta lokacija bolj ustreza zaradi domačega terena in ker je organizacija tako hitrejša ter bolj ekonomična. Dekleta bodo pred finalom namreč en teden preživela v Mariboru, ta čas pa izkoristila za razne priprave, aktivnosti, srečanja s sponzorji in druženja.

Spektakel poln glamurja in idej
Prav tako pa se bodo v slogu Miss World tam odvili posebni miss dogodki in sicer bodo izmed dvanajstih finalistk izbrali miss bikini za miss Slovenije 2010, top model za miss Slovenije 2010 in miss talent za miss Slovenije 2010. Tri dekleta, ki bodo te nazive osvojila, se bodo neposredno uvrstila v superfinale. 

Tudi točkovanje bo letos deležno sprememb, saj bodo lepoticam prvo polovico glasov namenili ljudje preko televotinga in sms-glasovanja, kar bo skupaj predstavljalo oceno publike, drugo polovico glasov pa bo dala strokovna žirija. Ker je lanskoletni izbor za miss Slovenije potekal brez glamurja in spektakla, za novo, za zdaj še aktualno misico Tino Petelin pa smo izvedeli nekako čez noč, organizatorji obljubljajo, da bo odslej vse drugače, saj so se organizacije v ljubljansko-mariborski navezi lotili z velikimi idejami, željami in prizadevanji.  "Na račun lanskoletnega izbora smo dobili veliko kritik in opazk, a žal se lani ni dalo zadeve izpeljati drugače zaradi časovnih omejitev," priznava Eva Repič, vodja projekta Miss Slovenije.

Za videz bo skrbela nekdanja miss
Na letošnjem projektu, ki je vreden okoli 130 tisoč do 160 tisoč evrov, bo skupno sodelovalo okoli dvesto ljudi, v ekipi pa je tudi nekdanja miss Slovenije Sanja Grohar. "Poskrbela bom za stajling deklet in koreografije. Naša prva naloga pa bo, da se punce naučijo pravilno hoditi, nastopati in koketirati s kamero," pravi Sanja, ki se v organizacijsko-poslovnih vodah očitno dobro znajde. Poleg naštetega bo namreč poskrbela tudi za to, da bodo v enem od izhodov dekleta nosila njeno novo linijo kavbojk. Je pa danes na tiskovni konferenci manjkala Tina Petelin, ki se na povabilo Miss World mudi v Johannesburgu na svetovnem nogometnem prvenstvu in se bo domov vrnila takrat, ko bodo tudi naši nogometaši, upajmo da čim kasneje, izpadli iz prvenstva.  

Zanimiva je tudi informacija o tem, kateri so pogoji, da se dekle lahko prijavi na izbor za miss Slovenije. Po besedah Repičeve pri tem upoštevajo predpise svetovnega izbora, denimo: najnižja mejna višina je 165 cm, dekle ne sme imeti otrok, ne sme biti poročena, mora biti nekaznovana, brez golih fotografij ... Dekleta, vse skupaj se jih je prijavilo 78, pa so danes izžrebala tudi številke modnih oblikovalcev, katerih obleko bodo nosile na finalnem izboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.