Magazin > VIP
72 ogledov

Največ glasov je prejela Lina

1/15
Žurnal24 main
Zmagovalka oddaje Slovenija ima talent je sedemletna Lina Kuduzović, ki je na finalnem odru v Hali Tivoli prepričala s pesmijo The Power of Love.

Hvala bogu nismo v koži glasovalcev.
Branko Čakarmiš

Slovenija je odločila. Pred nabito polno dvorano v Hali Tivoli je s še eno balado pevke Céline Dion slavila Lina Kuduzović. Mala princeska, kot so jo poimenovali med šovom, je tako postala prva zmagovalka šova Slovenija ima talent, ki bo skoraj zagotovo dobil vsaj še eno nadaljevanje.

"Počutim se odlično. Ves čas me prosijo za fotografijo in podpis, kar mi je zelo všeč," je po zmagi povedala Lina in dodala, da zmage ni pričakovala, si jo je pa želela. "Malo, a ne toliko," so bile njene besede. Za konec je še dodala, da jutri pričakuje darila, predvsem veliko lizik.

Očitali so mi marsikaj. Tisti, ki me poznajo, vedo, kakšna sem. Nikoli se nisem vedla vzvišeno ali arogantno.
Maja Keuc o govoricah, da ji je uspeh stopil v glavo.

Na drugem mestu je pristala Maja Keuc, ki je Lini zaželela vse najboljše. "Iskreno ji želim, da uspe. Upam, da jo bodo njeni starši pravilno usmerjali in da bo postala močna osebnost."

"Maja je itak zmagovalka"
Kljub drugemu mestu pa je Maja ena in edina zmagovalka članice žirije Lucienne Lončina, ki je od vsega začetka navijala zanjo. "Bila je moja favoritka, njen glas je neverjeten. Ona je itak zmagovalka, mislim, da so zmagovalci vsi, ki so peli na finalnem odru."

Ob vprašanju, ali bo Lina znala izkoristiti zmago tako, kot bi jo morda Maja, pa Lucienne odgovarja: "Mislim, da ne, saj je Lina absolutno premajhna. Mogoče bo izdala kakšno ploščo, pazljivo bo morala iti naprej. Starši jo bodo morali dobro ščititi."

Z lepšo tretjino žirije se strinja tudi Brane Kastelic, ki je še dodal, da se ob dobri vzgoji ni treba ničesar bati. "Lina je dokazala, da naravnost uživa v medijski pozornosti, in mislim, da je gledalce prepričala ravno s svojo neustrašnostjo." 

Slovenci boljši od Britancev
Brane pa ni bil navdušen le nad sedemletno zmagovalko, temveč tudi nad samim šovom. "Čisto odkrito, pošteno in po pravici bom povedal, da mislim, da je bil ta šov bistveno boljši od britanskega."

Fantov se ne prodaja v trgovini, ampak se ga dobi zastonj.
Linin odgovor na vprašanje, ali si bo, če bo zmagala, z denarjem kupila fanta.

Podobnega mnenja je tudi Lucienne, ki pravi, da se lahko vsekakor primerjamo s talenti z Otoka. "Sploh ne vem, kje so se skrivali vsi ti ljudje. Zakaj jih nihče ni odkril prej? To je žalostno."

Ena zmagovalka, a veliko zvezd
Brez dvoma smo Slovenci v zelo kratkem času dobili nekaj izjemnih talentov, ki so se prej skrivali v  kotičkih naše deželice, za katere marsikdo ni vedel, da sploh obstajajo. Eden takih je bržkone Peter Vode, ki se že lahko pohvali z množico kričečih oboževalk, ki s solzami v očeh rotijo za njegov avtogram.

"To so res nori občutki," je z nasmehom na obrazu povedal Peter, ki nad nocojšnjim izidom ni razočaran. "Moja prvotna želja je bila priti do polfinala, tako da je to res najboljše, kar se mi je zgodilo. Lahko sem zapel avtorsko pesem in se predstavil Sloveniji."

Peter zdaj načrtuje snemanje prvega albuma, za katerega si že upa trditi, da bo uspešen. "Glede na odzive oboževalk se bo prijel."

Lina je z zmago zaslužila 50 tisoč evrov.

Hud boj 10 finalistov
V nocojšnji finale, ki sta ga povezovala uigran tandem Vid Valič in Peter Poles, so se uvrstili plesna skupina Allthat, Fanika Križaj, akrobati Dunking Devils, Sanja Poljšak Pesan, Alen Vogrinec Vesel, Tina Drole, Peter Vode, Lina Kuduzović, plesna skupina Maestro in Maja Keuc.


Prvi so na oder stopili plesalci Allthat, ki so po besedah Branka Čakarmiša prekosili same sebe. "Pozabimo Take That, it's all about Allthat (Pozabite Take That, vse se vrti okoli Allthat)," pa je njihov nastop pokomentiral Brane Kastelic.

Zmagovalka spletnega talenta je postala 27-letna Ljubljančanka Dajana Japić.

Druga je na oder stopila Fanika Križaj, tretji pa so navdušili Dunking Devils. "Po takšnem nastopu je vsaka beseda žalitev. To je bilo nekaj nadzemeljskega. Bravo," je bil navdušen Čakarmiš.

Sledil je nastop Sanje Poljšak Pesan in slovenskega Tošeta, Alena Vogrinca Vesela, ki je zapel pesem, ki jo je napisala njegova žena. "Kralj tega odra postaneš lahko le, če imaš pogum. Izbral si pesem, ki ti leži," je bila ocena Branka Čakarmiša.

Tudi nad nastopom jodlarke Tine Drole so bili člani žirije več kot navdušeni. "Še en jodel več, pa bi se cela dvorana vnela," je pripomnil Čakarmiš.

Simpatija mladih Slovenk, fant s kitaro Peter Vode, se je predstavil z avtorsko pesmijo. Sledila je Lina, ki je na oder spet stopila v slogu dive Céline Dion, saj je zapela njeno pesem, The Power of Love. "Videti si kot princesa, čudovita si. Pesem je težko zapeti, a tebi je uspelo. Enkratna si," je povedala ženska predstavnica žirije.

Predzadnji nastop je bil nastop znane slovenske plesne skupine Maestro, ki so pred finalnim nastopom izjavili, da jim finale pomeni vse. "Mislim, da ta nastop nocoj ni imel nobene konkurence," je izjavil Čakarmiš

Kot zadnja pa je nastopila maturantka Maja Keuc, ki jo je Lucienne označila za slovensko Christino Aguilero. Nocoj je stavila na hit Proud Mary (Tina Turner). Med nastopom pa se ji je pripetila manjša nezgoda. Nesrečno se je spotaknila in padla, a to njenega nastopa ni zmotilo. "Sem mislil, da sem že vse doživel, in potem pride Maja in … To je bila tvoja najboljša interpretacija, tvoj najboljši nastop," jo je pohvalil Branko Čakarmiš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.