Magazin > VIP
58 ogledov

Največji škandali z Oskarjev

Matt Stone Trey Parker
1/7
Reuters
Se še spomnite, kdo je dvigoval prah na preteklih podelitvah zlatih kipcev? Čas je za kratko osvežitev spomina.

Na preprogi izlegla jajce

Leta 2001 je islandska pevka Björk poskrbela, da se je za njo obrnila marsikatera glava. Na podelitvi se je pojavila oblečena v laboda od glave do pet, na rdeči preprogi pa je izlegla celo jajce. Kasneje je na odru zapela pesem I’ve Seen It All, za katero je bila tudi nominirana za zlati kipec, kamere pa so se ves čas trudile, da bi lahko malce prikrile dejstvo, da je bila oblečena v laboda.

Odklonil oskarja

Marlon Brando je leta 1973 dvignil ogromno prahu, ko je na podelitev nagrad poslal pripadnico ameriških staroselcev, ki je v njegovem imenu odklonila oskarja in v govoru povedala, da se Brando odpoveduje nagradi, saj nasprotuje temu, kako so ameriški staroselci prikazani v zabavni industriji. Pred njim je to storil le en igralec, George C. Scott. Kipec je zavrnil iz istih razlogov.

Cameron znorela zaradi Jessice

Na Oskarjih pred šestimi leti se je Cameron Diaz pojavila brez spremljevalca, saj je pred kratkim prekinila razmerje z Justinom Timberlakom, ki pa se je na podelitvi pojavil z novo izbranko, Jessico Biel. Čeprav sta Cameron in Justin le nekaj dni prej dejala, da sta se razšla sporazumno, je igralka za kamerami več kot očitno pokazala, da ji Justinovo flirtanje z Jessico nikakor ne diši. Justin in Cameron sta imela hladne odnose še tri leta.

Polanski in njegov primer posilstva

Režiser Roman Polanski, ki je bržkone najbolj znan po tem, da je bil obtožen posilstva mladoletnice, je leta 2003 osvojil oskarja za najboljšega režiserja, a se podelitve ni udeležil, ker se izogiba vstopu v ZDA, saj bi mu v tem primeru sodili. Z zmago na Oskarjih je kljub temu požel velik aplavz in stoječe ovacije, vključno z Martinom Scorsesejem. Jack Nicholson pa je obsedel na svojem sedežu, saj se je posilstvo zgodilo v njegovem domu.

Angelina "zalizala" svojega brata

Leta 2000 je Angie z bratom Jamesom poskrbela za pravi škandal na rdeči preprogi, ko sta se strastno poljubila vpričo vseh. O njunem ne prav sestrsko-bratskem poljubu se je govorilo še leta in leta.

Mafia osvojila oskarja

Leta 2006 je raperska zasedba Three 6 Mafia dobila oskarja za najboljšo pesem, kar je dvignilo precej prahu. Skupina se je tako zapisala v zgodovino, saj so fantje postali prvi rap izvajalci, ki so za pesem prejeli zlati kipec. Ob tem se je oglasilo precej kritikov, ki so dejali, da sta pesem in film, ki jo je navdihnil, brez okusa.

Norčevanje iz Jennifer in Gwyneth

Ustvarjalca priljubljene serije South Park, Matt Stone in Trey Parker, sta popestrila podelitev oskarjev leta 2000. Na rdeči preprogi sta se prikazala oblečena kot Gwyneth Paltrow na Oskarjih leta 1999 in Jennifer Lopez na Grammyjih leta 2000. Spremljal ju glasbenik Matt Shaiman, ki se je v ta namen oblekel kot zvodnik. Trojica se je potegovala za oskarja za najboljšo pesem Blame Canada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.