Magazin > VIP
29 ogledov

Najvplivnejša je Gaga

Lady Gaga
1/30
Žurnal24 main
Lady Gaga se je na Forbesovi lestvici najvplivnejših zvezd zavihtela na vrh in titulo prevzela lanskoletni zmagovalki Oprah Winfrey, ki pa ji tudi letos ne gre slabo, saj je pristala na drugem mestu.

Pevka Lady Gaga je letos prevzela vrh lestvice 100 najvplivnejših zvezdnikov v zabavni industriji revije Forbes lanskoletni zmagovalki Oprah Winfrey, ki je laskavi naslov držala kar štirikrat v zadnjih sedmih letih. Gaga pa ni pristala na prvem mestu le zaradi 90 milijonov dolarjev zaslužka v zadnjem letu, temveč tudi zaradi 32 milijonov oboževalcev na Facebooku ter deset milijonov sledilcev na Twitterju, ki so pripomogli tudi k milijonu digitalnih 'downloadov' njenega nedavnega singla Born This Way v le petih dneh.

Oprah pa ni padla daleč. Zvezda televizijskih šovov, ki je lani zaslužila 290 milijonov dolarjev, je zasedla drugo mesto na lestvici najvplivnejših. Sledi jima najstniški idol Justin Bieber, ki se je na lestvici pojavil prvič, in to šele pri rosnih 17 letih. V zadnjem letu je s svojimi koncerti, prodajo in 3D dokumentarnim filmom zaslužil 53 milijonov dolarjev. Najstniški idol bi se verjetno, če bi bili leta 2000, še vedno potikal po majhnih klubih, zahvaljujoč spletu pa je postal prava senzacija. Njegov prvi hit Baby je imel 500 milijonov ogledov, kar je rekord na YouTubu.

Na lestvici so se znašli filmski in televizijski igralci, televizijske osebnosti, manekenke, športniki, avtorji, glasbeniki in komiki, ki so med majem 2010 in majem 2011 skupaj zaslužili 4,5 milijarde dolarjev, merilo lestvice pa je bila tudi njihova medijska izpostavljenost ter prisotnost na Facebooku in Twitterju. 

Med opaznimi povratniki na lestvico je zahvaljujoč prihajajočemu tretjemu delu Možje v črnem Will Smith, na lestvici pa pogrešamo Britney Spears, ki je lani zasedla šesto mesto, ter Daniela Radcliffa.

Forbes lestvico objavlja od leta 1999, in sicer enkrat letno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.