Magazin > VIP
206 ogledov

Nana Zeneli: "Njena napoved me je dolgo preganjala"

nana zeneli Facebook
Slovenska novinarka in pisateljica, ki zdaj živi v Švici, je izdala novo knjigo. Tokrat o vedeževanju. Napisala je parodijo o odvisnosti od napovedovanja prihodnosti.

"Knjiga Dr. Vedeževanja je nastala spontano. Na podlagi opazovanja sem ugotovila, da je lahko vedeževanja enako nevarno kot so droge in pijača. Človek, ki se brezpogojno prepusti šarlatanu postane njegov plen in sčasoma odvisen od napovedovanja. Moj junak trdi, da vedeževalec umaže dušo uporabnika. V njega naseli dvom, ki ga poimenuje črv, ta pa mu razjeda dušo in posledično tudi telo,“ je o svoji novi knjigi za Žurnal24 povedala Nana Zeneli, ki trenutno sicer živi in dela v Švici.

Nana pravi, da se je v knjigi na humoren način dotaknila vseh vrst šarlatanstva, od vedeževanja do izganjanja duhov. "Kljub temu, da je napisano kot parodija, je v njej zajeta resnica. Lahko rečem, da je v njej veliko vsakodnevne modrosti,“ nam je razložila mama dveh otrok in dodala, da je knjiga namenjena tistim, ki verjamejo v božansko moč, ki naj bi jo vedeževalci imeli: "S knjigo jim hočem odpreti oči in jim povedati, da je človek le človek in nič več. Četudi je vedeževalec."

Samo enkrat dovolila, da ji prerokujejo

Nana, ki v vedeževanje ne verjame, pravi, da je samo enkrat dovolila, da ji je nekdo pogledal v prihodnost: "Vedeževanje je za mene zabava in je nikoli nisem razumela kot nekaj resnega. Sama sem samo enkrat dovolila, da mi je nekdo »pogledal« v prihodnost. Priznam, da me je njena napoved preganjala in mi mračila um. Nič od napovedanega se ni uresničilo. In ravno iz svojih izkušenj vem, kako hudo je, če nekomu dovoliš, da brez vsakršne logike šara po tvoji duši."

Komentarjev 1
  • KOJAK 08:52 29.marec 2017.

    A v švici tudi krade pršute al tam raje sire?