Magazin > VIP
74115 ogledov

Naš legendarni glasbenik obsojen, pesmi njegove skupine poznamo vsi!

Miro Čekeliš facebook
Mnogo let je ženina dejanja mirno toleriral, a zdaj ima vsega dovolj.

Le kdo ne pozna pesmi, kot so: Marie, ne piši pesmi več; Ni cvetja brez trnja; So najlepše pesmi že napisane ... Da, vse te hite in še več je v glasbeni svet pospremila skupina Hazard. Ustanovitelj te legendarne slovenske glasbene skupine in bobnar Miro Čekeliš se je zaradi svojih zapisov na družabnem omrežju Facebook znašel v sodnem postopku. S svojimi zapisi naj bi namreč užalil nekdanjo ženo in odvetnico, ki jo zastopa. Očitana so mu bila štiri kazniva dejanja razžalitve, za kar je zagrožena denarna kazen oz. do pol leta zapora. Zdaj je bil obsojen na pogojno kazen, a njegovega boja z nekdanjo ženo in njeno odvetnico še zdaleč ni konec.

"Dolgo časa sem v zakonu prenašal ženin alkoholizem, agresijo, odtujevanja, prešuštvovanja, bil tiho, tudi zavoljo družine in otrok. Večkrat sem klical tudi policijo. A enkrat je bila mera polna in prišlo je do ločitve. Vse od takrat se bojujem z njo in njeno odvetnico. V osmih letih in pol sem bil 14-krat tožen in 39-krat na sodišču. Nekdanja žena sledi vsem mojim objavam in vsako objavo, ki bi ji lahko prinesla korist, uporabi na sodišču, a sem prepričan, da v izjavah nisem žaljiv. Vedno sem bil odkrit in povem, kar mislim, a to, da mi bo nekdo na sodišču pri mojih 70-ih letih govoril, kaj naj govorim ter ob tem mislil, da ga bom dejansko upošteval, tega ne dopuščam. Mišljenje je neodtuljiva pravica, zato mi ga ne morejo vzeti," je prepričan.

Zadnja sodba se je za Mira Čekeliša končala z obsodbo ter izrečeno pogojno kaznijo, čeprav priznava, da mu ni razumljivo, česa je pravzaprav obsojen. Želi si, da bi vse neumnosti, ki so mu očitane, prišle v javnost, zato je, kot javna oseba, pripravljen tudi na javno obravnavo.
 

Komentarjev 7
  • kapljač 07:23 28.oktober 2022.

    Odvetniki najbolje živijo ravno zaradi neumnosti njihovih klientov ! Nimaš kaj narediti , zoper neumnost ni zdravila!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:32 27.oktober 2022.

    On je pa verjetni huda radost božja!?

  • jakec1575 21:42 27.oktober 2022.

    Zbrise naj jo s faceboka. Potem je to.interna komunikacija med prijatelji. Kako je lahko obsojen za interno komunikacijo na profilu mi ni jasno