Magazin > VIP
30168 ogledov

Naš pevec kot otrok s starši več let živel v komuni

Jonatan Haller Instagram
Preselil se je več kot štirinajstkrat.

Kantavtor Jonatan Haller, ki se je letos predstavil na predizboru za EMO, poznajo pa ga tudi že gledalci šova Slovenija ima talent, ima kljub rosnim letom 23-im letom zelo pestro zgodovino. Kot otrok je z očetom Portugalcem in mamo Slovenko namreč kar nekaj let živel v samooskrbni eko skupnosti. Jonatan tako ni hodil v šolo, njen prag je prestopil šele pri dvanajstih letih, ko se je družina preselila nazaj v Slovenijo. "Rojen sem bil na Portugalskem, leta 1997, mami Slovenki z nemškimi koreninami in očetu Portugalcu s kitajskimi koreninami, ki je bil rojen v Angoli. S sestro sva se rodila kar doma, živeli smo namreč v majhni skupnosti širše družine in prijateljev, v prvi ekološki in samooskrbni vasi na Portugalskem. Živeli smo pravljično, v skladu z naravo, ekologijo, z makrobiotsko prehrano, šolali smo se doma, obkroženi z umetnostjo in ljubeznijo," je razkril pevec.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonatan (@jonatanhaller)

 
 
Pri njegovih petih letih sta se starša čez noč odločila za selitev v Brazilijo in kmalu so se podali v neznano: "Kot petletnemu fantiču se mi je veliko dogajalo, saj smo živeli skoraj kot nomadi, potovali in se selili kar trinajstkrat. Vse, kar smo imeli, smo nosili s seboj, a nam ni nič manjkalo in tako dinamično življenje mi je bilo zelo všeč." Tam so ostali 7 let. Zaradi selitve k maminim staršem so prodali vse, kar so imeli v Braziliji, ter se že štirinajstič preselili, tokrat čez ocean, v hišo starih staršev v Ljubljani, kjer se je zanj pričelo povsem novo življenje – treba je bilo iti v šolo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonatan (@jonatanhaller)

Talent za glasbo je podedoval po mami, ki je klasična glasbenica, že pri osemnajstih pa se je osamosvojil in si denar služil kot ulični glasbenik, najpogosteje v Lizboni, pa tudi v Ljubljani. Ko med korona krizo ni več mogel nastopati, si je v Sloveniji našel službo asistenta za gibalno ovirane osebe. Tako danes skrbi za študenta ruske književnosti Miho, ki ima cerebralno paralizo, in s katerim sta stkala tako prijateljske kot glasbene vezi ter tudi v ruščini skupaj napisala že dve skladbi: "Zelo kmalu sva napisala več pesmi, ena teh je Obzorje, s katero sem se uvrstil na EMO 2022. Pri temu so mi pri glasbeni produkciji pomagali tudi prijatelji iz osnovne šole, zdaj glasbeni profesionalci, zbrani v Bojzi produkciji."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonatan (@jonatanhaller)

 

Jonatan se je na EMI predstavil s skladbo Obzorje, ki govori prav o ljubezni na daljavo in hrepenenju, ki ju živi tudi sam. Čeprav osebnega življenja ne izpostavlja, svoje ljubezni na družbenih omrežjih ne skriva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonatan (@jonatanhaller)

Komentarjev 1
  • Odess_Yanez 08:35 13.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎