Magazin > VIP
4161 ogledov

Naš pevec s to svetovno legendo povezan na prav poseben način!

daniel rampre osebni arhiv
Za Daniela Rampreta zagotovo velja rek, da 'dober glas seže v deveto vas', saj so ga v začetku leta opazili tudi v rojstnem kraju Joeja Cockerja v angleškem Sheffieldu!

Daniel Rampre je do sedaj pokazal, da ve, kako se rečem streže. Daniel je slovensko občinstvo lahko spoznalo na šovu Slovenija ima talent, kjer je navdušil prav s Cockerjevimi uspešnicami. V začetku letošnjega leta, ko so ga poklicali iz rojstnega kraja Joejem Cockerja, angleškega Sheffielda, in z njim naredili intervju, celo Angleži niso mogli skriti navdušenja nad neverjetno podobnostjo Daniela Rampreta z njihovim 'originalnim' Joe Cockerjem.

Legendarni Joe Cocker, britanski pevec in glasbenik raskavega glasu, je postal slaven v 60. letih, med nesmrtne pa se je zapisal z uspešnicami With a Little Help from My Friends, You Are So Beautiful, You Can Leave Your Hat on, Summer in the City, Unchain My Heart in mnogimi drugimi. Aktiven je bil več kot 50 let. Zelo zanimivo je, da se je Joe Cocker rodil 20. maja in na ta dan, samo letnica rojstva je druga, se je rodil tudi "slovenski Joe Cocker". Daniel Rampre je morda tudi zaradi tega na neki način še bolj povezan z veliko legendo. Ker si želi, da spomin na rokovsko legendo ne bi zbledel, je zbral skupino odličnih glasbenikov, ki se je poimenovala Joe Cocker Tribute Slovenia. Joe Cocker Tribute Slovenia je sicer zasedba osmih preverjenih glasbenikov, med njimi je tudi Danielova partnerka Andreja Čamernik, radijska voditeljica in nekdanja televizijska voditeljica v nekdaj priljubljeni glasbeni oddaji Iz domače skrinje. Skupina preigrava največje uspešnice legendarnega Cockerja. Prav tako kot slavna legenda tudi Daniel beleži že dolgo glasbeno pot. Joe Cocker Tribute Slovenia je v tej postavi izvedel že več zanimivih glasbenih dogodkov, ki dokazujejo, da tako v Sloveniji kot seveda tudi drugod po svetu, radi poslušamo tovrstno glasbo.


Nedavno je skupina gostovala tudi v sosednji Avstriji in izjemno navdušila tamkajšnjo občinstvo. Na koncert, ki je potekal v bližini Železne Kaple, v maniri Woodstocka, so se feni pripeljali celo z Dunaja in drugih oddaljenih avstrijskih mest. Fantje in dekleti so na dveurnem nastopu občinstvo popeljali skozi bogato glasbeno zgodovino nekdanje legende in ta je njihov nastop nagradila z aplavzi in stoječimi ovacijami. Kot je povedal Daniel: "Takih koncertov si vsekakor še želimo in že zdaj potekajo resni pogovori o jesenski turneji po različnih avstrijskih odrih."

Pa ni samo sosednja Avstrija tista, ki se je navdušila nad zasedbo Joe Cocker Tribute Slovenia, zares lep spomin imajo tudi na nastop letos spomladi v Novem Sadu, kjer so prav tako naredili izjemen vtis in obljubili, da tja še pridejo.

Trenutno so si člani skupine vzeli čas za oddih, a po dopustu jih že čakajo priprave za nove podvige, ki se jih vsi že nestrpno veselijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.