Magazin > VIP
449 ogledov

Naš voditelj s pokrom dobro zaslužil

Peter Poles in Dani Bavec
1/5
PokerStars
Peter Poles in Dani Bavec sta se udeležila prestižnega tekmovanja v pokru, na katerem je Bavec pobral kar 32.000 ameriških dolarjev.

Peter Poles in Dani  Bavec sta se v začetku meseca podala na eno izmed najrazburljivejših pokeraških dogodivščin svojega življenja. Udeležila sta se namreč turnirja v pokru PokerStars Carribean Adventure (PCA), ki slovi kot eden izmed večjih tovrstnih dogodkov na svetu. Kljub veličastnemu počitniškemu kompleksu Atlantis in neskončnim peščenim plažam pa sta bila na Bahamih večino časa osredotočena na svojo igro, kar se jima je tudi obrestovalo, saj sta oba prikazala izjemno predstavo.

Na  glavnem  turnirju se je še posebej izkazal Dani Bavec, ki se je med več kot tisoč igralci uvrstil na odlično 53. mesto in s tem prejel 32.000 dolarjev oziroma 23.534 evrov denarne nagrade. Svoje vtise je po turnirju strnil v naslednje besede: "Z neznanskim užitkom premlevam vse, kar se mi je zgodilo v preteklih desetih dneh. Obiskal sem krasen kotiček na Zemlji, ki me je prevzel bolj, kot bi si mislil. Izkusil sem izčrpne pokeraške boje z največjimi mojstri te igre in se obenem precej dobro odrezal. Potovanje se je začelo in tudi končalo z nepričakovanimi zapleti, ki pa zdajle, z distance, le zvišujejo delnice anekdoti, ki bo zabavala prihodnje občinstvo."

Uspešen tudi Poles

Na Bahamih se je med 5. in 13. januarjem zbralo 1.554 igralcev, ki so za denarne nagrade potegovali na kar 39 turnirjih. Igralci so prihajali iz 73 držav, skupni denarni sklad pa je presegal 30 milijonov dolarjev. Na glavnem turnirju je zmagovalno lovoriko osvojil poljski pokeraš Dominik Panka, ki je prejel več kot 1,4 milijona dolarjev glavne nagrade.

Uspešen je bil tudi Peter Poles, ki se je prebil v drugi dan turnirja, vendar se je takrat moral posloviti od mize. Kljub temu se mu je na enem od stranskih turnirjev uspelo uvrstiti med prejemnike denarnih nagrad. "Na Bahamih je bilo skoraj perfektno. Temperatura v bazenih je bila prava, v turnirski sobi in glavi tudi, odločitve za mizo so bile povečini pospremljene s kimanjem soigralcev, stopnja agresije je 'štimala'. Zmanjkala je le pika na i! In kakšen objem družine po napornem pokeraškem dnevu," je povedal Peter.


Komentarjev 9
  • kockar 14:15 18.januar 2014.

    Šport je igra ali aktivnost, izvedena v okviru javno določenih pravil pri kateri sodeluje ena ali več oseb, pri tem pa tekmuje proti drugim igralcem/udeležencem. Različni motivi za ukvarjanje s športom in želja doseganja dobrih rezultatov sta glavni značilnosti športa.

  • lol 20:30 17.januar 2014.

    Pokerski turnirji so sport! Cash game - manicna odvisnost ....

  • JackD 20:29 17.januar 2014.

    Če ne veš, imajo šahisti prave kondicijske priprave (tek, šprinti, ipd.). Najbrž te moti, da pri obeh športih samo sediš in se nič ne gibaš. Ampak enako je tudi pri dormulah, moto gp itd. Saj samo sedijo (malo gasa, ...prikaži več malo bremze), ampak je pa vsem samoumevno, da je to šport. Podobno sta športa, ker sta izraz znanja, sreče pa je tu prav toliko kot pri nogometu in košarki. Razne rulete, avtomati, loterije.. Po drugi strani temeljijo na sreči in imajo z znannjem bolj malo skupnega.